Grail FI 550x90px

Steven Kruijswijkin tallin nimi on ensi kaudella Team Jumbo-Visma - pohjoismainen yritys mukaan huippupyöräilyyn

Steven Kruijswijk Italian ympäriajossa 2017. Kuva: Fabio Ferrari/La Presse

Steven Kruijswijk Italian ympäriajossa 2017. Kuva: Fabio Ferrari/La Presse

Maantiepyöräilyn korkeimmalla sarjatasolla UCI World Tourilla polkevan Team LottoNL-Jumbo -tallin nimi vaihtuu uuden yhteistyösopimuksen myötä.

Ensi kaudella talli tunnetaan nimellä Team Jumbo-Visma, kun ohjelmistoyhtiö Visma aloittaa tallin sponsorina alankomaalaisen rahapeliyhtiön tilalla. Yhteistyösopimuksen myötä Vismasta tulee ensimmäinen pohjoismainen yritys, joka tukee merkittävästi ammattilaispyöräilyä.

Alankomaalaistallin tunnetuin pyöräilijä on Steven Kruijswijk, joka sijoittui viime vuoden Ranskan ympäriajossa viidenneksi ja Espanjan ympäriajossa neljänneksi. Vuonna 2016 Kruijswijk johti Italian ympäriajoa ylivoimaisesti, mutta kaatuminen kolmanneksi viimeisellä etapilla pudotti hänet lopulta palkintopallilta.

Tallissa polkevat myös muun muassa George Bennet, Lars Boom, Robert Gesink ja Danny Van Poppel.

Visma on tuttu yritys maratonhiihtosarja Visma Ski Classicsin nimikkosponsorina, jossa se toimii neljättä vuotta. Nyt näkyvyyden hakeminen laajenee myös pyöräilyn puolelle. Samalla Visma sponsoroi myös hollantilaista luistelujoukkuetta.

Yrityksen mukaan sopimus tukee Visman strategiaa laajentaa toimintaansa Euroopassa.

- On hienoa toimia pääsponsorina maailman parhaille pyöräily- ja pikaluistelujoukkueille. Olemme saavuttaneet tason, jossa pohjoismaisen yrityksemme laajentaminen Euroopan markkinoille on ajankohtaista ja Team Jumbo-Visma on yksi tärkeä askel jalansijamme kasvattamiseen Euroopassa, kertoo Visman toimitusjohtaja Øystein Moan yrityksen tiedotteessa.

- Pyöräily on suosittu laji nykyisillä sekä potentiaalisilla markkina-alueillamme, joten Team Jumbo-Visma on oivallinen valinta Vismalle, Moan jatkaa.

Yhteistyösopimus on viiden vuoden mittainen. Pyöräilytallin toinen sponsori Jumbo on alankomaalainen ruokakauppaketju.

 -Juho-Veikko Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri