Grail FI 550x90px

Sasu Halmeen kilpaurheilu-ura päättyy

Sasu Halme Nove Meston maailmancupissa. Kuva: SPU

Sasu Halme Nove Meston maailmancupissa. Kuva: SPU

Maastopyöräilijä Sasu Halme päättää kilpauransa vain 22-vuotiaana.

Halme voitti urallaan suomenmestaruuksia maastopyöräilyssä ja cyclocrossissa. Vuonna 2017 hän sijoittui parhaimmillaan neljänneksi XCO:n maailmancupin osakilpailussa U23-sarjassa, mutta nousu ammattilaiseksi ei onnistunut.

‒ Lyhyesti sanottuna minulla ei ole kaudelle 2019 tallipaikkaa ulkomaille, eikä liiemmin resursseja kierrellä Euroopassa kilpailujen perässä, Halme kirjoittaa kotisivullaan. Hän kertoo päässeensä pitkän työn tuloksena lähelle ammattilaissopimusta, mutta talli ajautui talousvaikeuksiin ja lopetti huippu-urheilutoiminnan.

‒ Maastossa piirit ovat pienet ja ajajat valitaan mahdollisimman läheltä, suomalainen on iso kuluerä maksettavaksi. Käytännössä minun olisi pitänyt ajaa maailmanmestaruuteen XCO:ssa, jotta olisin voinut varman paikan lunastaa, Halme arvioi.

Kokonaan Halme ei aio urheilua jättää.

‒ Jatkossa mentaliteettini tulee todennäköisesti olemaan: ”kisaan ja treenaan kun huvittaa”, eli teen sen verran kun hyvältä ja sopivalta tuntuu. Kunnossa olen aina halunnut itseni pitää ja olen nauttinut liikunnasta jo paljon ennen kilpailullisia tavoitteitani.

- Outi Hytönen

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri