Grail FI 550x90px

Lotta Lepistö avaa kautensa uudessa tiimissä Australiassa – ennusteissa jopa 37 lämpöastetta

Trek Segafredo on valmiina Australiassa. Kuva: Jojo Harper/Trek Segafredo

Trek Segafredo on valmiina Australiassa. Kuva: Jojo Harper/Trek Segafredo

Suomalaispyöräilijä Lotta Lepistö kilpailee ensimmäistä kertaa Trek Segafredon asussa torstaina, kun naisten Tour Down Under polkaistaan käyntiin Australiassa.

Aiemmin ammattilaisurallaan Lepistö edusti sveitsiläistä Cervelo-Bigla -tallia, mutta vaihtoi viime kauden päätteeksi yhdysvaltalaiseen Trek Segafredoon, joka perusti miesten rinnalle myös naisten ammattilaisjoukkueen.

Etelä-Australiassa poljetaan neljän etapin kilpailu, jolla on yhteismittaa 375 kilometriä.

Kokonaiskilpailun kannalta erittäin oleellinen päivä on perjantain toinen etappi, jolloin poljetaan Mengler Hillin loppunousu. Kirinaisena tunnettu Lepistö on vahvimmillaan viimeisellä etapilla, jossa poljetaan 25 kierrosta 1,7 kilometrin mittaisella radalla Adelaiden keskustassa.

Trek Segafredo on mukana kolmen mäkinaisen Elisa Longo Borghinin, Tayler Wilesin ja Ruth Winderin voimalla. Joukkueen kolme kirinaista ovat Lepistö, Lauretta Hanson ja Letizia Patenoster.

Joukkuehenki korkealla

Taistelu kokonaisvoitosta on tallissa eniten uskottu Longo Borghinin harteille.

- Tunne on hyvä. En ole välttämättä vielä huippukunnossa, mutta jossain siellä se (kunto) on. Olen harjoitellut kotona erittäin hyvin, mutta tietenkin olosuhteet Pohjois-Italiassa ovat hyvin erilaiset kuin täällä, Longo Borghini kertoi tallin tiedotteessa.

Erityisesti kuuma keli tuo haasteita pyöräilijöille. Perjantaiksi Adelaideen on ennustettu 37 asteen lämpötilaa.

Longo Borghini kehuu uusia tallikavereitaan ja uskoo, että kilpailuja ajamalla tiimistä tulee vieläkin yhtenäisempi.

- Minulla on hyvä fiilis tiimikavereideni ympärillä. Joukkuehenki on hyvä, mikä on kaikkein tärkein asia, mikäli haluamme ajaa hyvin joukkueena, hän lisäsi.

Kolme ensimmäistä etappia torstaista lauantaihin käynnistyvät kello 10.00 paikallista aikaa. Kello käy Etelä-Australiassa 8,5 tuntia Suomen edellä, joten startit poljetaan Suomen aikaa aamuyöstä. Päätösetappi käynnistyy sunnuntaina kello 14.30 eli Suomessa aamukuudelta.

-Juho-Veikko Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri