Grail FI 550x90px

Naisten Tour Down Under australialaisten hallintaa – Lepistö yrittää kauden aloitusta Melbournessa

Kuva: VeloFocus

Kuva: VeloFocus

Kovassa helteessä Adelaidessa poljettu naisten Tour Down Under oli australialaisnaisten hallintaa, sillä sunnuntaina päättyneen kokonaiskilpailun kärkikolmikko tuli kotimaaperällä polkeneiden naisten joukosta.

Lotta Lepistön oli määrä polkea Australiassa ensimmäinen kilpailunsa uuden tallinsa Trek Segafredon väreissä, mutta sairastuminen esti startin. Hän on kuitenkin toipunut sairasteluista ja on päässyt harjoittelemaan. Suomalaisen suunnitelmissa on kilpailla seuraavan kerran Cadel Evans Great Ocean Race vajaan parin viikon kuluttua Melbournessa.

Lepistön uusi talli sai kuitenkin kohtuullisen alun kauteen, kun italialaisajaja Letizia Paternoster voitti avausetapin ja oli päätösetapin kirissä toinen. Kolmannella etapilla tallin yhdysvaltalaisajaja Ruth Winder polki toiseksi. Kokonaiskilpailussa tallin paras nainen oli Winder sijalla 11.

LepistoLottaTrekSegafredoLotta Lepistö uuden tallinsa asussa. Kuva: Trek Segafredo

Mitchelton-Scott -talli hallitsi kokonaiskilpailua, kun voitto meni Amanda Sprattille ja kakkostila Lucy Kennedylle. UniSA-Australia -tallin Rachel Neylan oli kolmas.

Tour Down Under jatkuu kuluvan viikon ajan miesten kilpailulla. Miesten avausetapin voitti loppukirin päätteeksi Deceuninck – Quick Stepin Elia Viviani.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri