Grail FI 550x90px

Naisten maantiepyöräilyn maajoukkueen kisakausi alkaa Tour of Arava -etappikilpailulla

Pia Pensaari. Kuva: Suomen Pyöräily

Pia Pensaari. Kuva: Suomen Pyöräily

Naisten maantiepyöräilyn maajoukkueen kisakausi alkaa maaliskuun kahtena ensimmäisenä päivänä ajettavalla Tour of Arava -etappikilpailulla Israelissa.

Maajoukkueessa ajavat Sari Saarelainen, Minna-Maria Kangas, Ida Sten ja Pia Pensaari.

– Naisten maajoukkueen kilpailukalenteri on ensi kertaa suunniteltu organisoidusti. Tottakai, meillä on ensi vuoden Tokion kisat ja sinne tarvittavat pisteet mielessä, joukkueen johtohahmo Pia Sundstedt kertoo tiedotteessa.

Sundstedt on innoissaan joukkueen innostuksesta ja vaikuttunut ajajien motivaatiosta saada aikaan tuloksia.

– Haluamme tukea naisten maajoukkuetta yksilötasolla ja auttaa heitä kehittymään joukkueena. Israel on ensimmäinen kilpailu tässä projektissa, toimintaa on suunniteltu hyvässä hengessä ja avoimesti kommunikoiden jo pitkään talven aikana. Naiset ovat harjoitelleet talven aikana kotimaassa, sekä leireilemällä lämpimässä. Sairasteluilta ei ole täysin vältytty, mutta viikkoa ennen kisaa kaikki ovat terveinä valmistautumassa lähtöön.

Kilpailussa ajetaan 1.3. ensimmäisenä aika-ajoetappi, jonka maali on legendaarisen Scorpion Pass’n päällä. Scorpion Pass on 7km pitkä ja sen keskijyrkkyys on 5%. Kokonaisuutena aika-ajolla matkaa 21km ja sen aikana kertyy nousumetrejä 670m. Myös saman päivän iltapäivän maantie-etappi päättyy samaan pisteeseen. Toisena päivänä ajetaan yksi, mutta pidempi maantie-etappi.

– Aika-ajoreitti on loppumäen takia mielenkiintoinen ja varmasti riittävän raskas. Lisäksi mielenkiintoista on päästä ajamaan kisaa merenpinnan alapuolelle. Pyöräilijät kun yleensä haluavat mahdollisimman korkealle merenpinnasta, kertoo maajoukkuekuski Pia Pensaari mietteistään.

Israelissa on panostettu pyöräilyn kehittämiseen ja erityisesti naisten kansainvälisissä kilpailuissa israelilaisia ajajia näkyy vuosi vuodelta enemmän. Naisten Tour of Arava järjestetään Gran Fondo Arava Cycling Festivalin yhteydessä. Kyseessä on Kuolleen Meren alueen pyöräilyn superviikonloppu, jolloin alueella on viikonlopun aikana kilpailuja ja kuntoajoja erilaisille pyöräilijöille. Paikalle odotetaan satoja pyöräilyn ystäviä ja harrastajia.

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri