Grail FI 550x90px

Lepistön talli aloitti voitolla Euroopan avauskilpailussaan – ”Tuntui, että maaliviiva vain loittonee minusta”

Lotta Lepistö (oik.) onnitteli Ruth Winderiä torstain etapin maalialueella. Kuva: Trek Segafredo

Lotta Lepistö (oik.) onnitteli Ruth Winderiä torstain etapin maalialueella. Kuva: Trek Segafredo

Lotta Lepistön uuden Trek-Segafredo -tallin ajaja Ruth Winder voitti Setmana Ciclista Valenciana -etappikilpailun avausetapin Espanjassa torstaina.

Yhdysvaltalainen oli osana viiden ajajan irtiottoryhmää, joka irtosi muilta 120 kilometrin kilpailun loppupuolella. Hän ratkaisi kilpailun rykäisyllä jo vajaa puoli kilometriä ennen maalia ennen loppusuoran aukeamista voittaen etapin kuudella sekunnilla Ale Cipollini -tallin Soraya Paladiniin.

- Tuntui siltä, että maaliviiva vain loittonee minusta ja että koko pääjoukko tulee ohitseni aivan viime metreillä. Mutta niin ei käynyt ja onnistuin voittamaan, Winder hehkutti tallin tiedotteessa.

Täksi kaudeksi perustettu Trek-Segafredon naisten talli on kilpaillut nyt kahdella mantereella ja onnistunut molempien mantereiden avauskilpailuissaan puristamaan voiton. Australian Tour Down Underilla ykköstilaa tuuletti Italian Letizia Paternoster.

Lepistö polki maaliin sijalla 51 vajaa puolitoista minuuttia kärjen takana. Hän oli tyytyväinen ajoonsa, sillä kiritykkinä tunnettu Lepistö ei ole parhaimmillaan mäkisellä profiililla.

Voitosta huolimatta talli koki myös takaiskun, sillä joukkueessa polkeva kokenut Trixi Worrack mursi solisluunsa kaaduttuaan etapilla.

Neljäpäiväinen etappikilpailu jatkuu perjantaina 100 kilometrin etapilla.

-Juho-Veikko Hytönen

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri