Grail FI 550x90px

Lepistön tallilla vaikeaa Espanjassa – Valmentaja Martikaisen suojatti polki etappivoittoon

Kuva: Suomen Pyöräily

Kuva: Suomen Pyöräily

Perjantaina kirivoiton ottaneen Lotta Lepistön Trek-Segafredo -talli ei ollut parhaimmillaan Setmana Ciclista Valenciana-etappikilpailun kuningataretapilla lauantaina, kun kokonaiskilpailua kahden päivän jälkeen johtanut Ruth Winder joutui luopumaan johtajan paidastaan.

Pituudeltaan 110 kilometrin päivä päättyi miesten Espanjan ympäriajossakin poljettuun Xorret de Catin nousuun. Loppunousu on vain neljän kilometrin mittainen, mutta se sisältää paikoin peräti 20 prosentin kulmaa.

Lepistö tuli maaliin sijalla 60 reilut 12 minuuttia kärjen perässä. Hän myönsi, ettei päivä ollut tallille paras mahdollinen.

- Meillä ei ole mukana oikein ketään, jotka kestäisivät noin pitkää ja jyrkkää mäkeä. Itsekin ajelin sen vain ylös, suomalainen kirikuski totesi kilpailun jälkeen.

Etapin voitti WNT-Rotor -tallin Clara Koppenburg. Osa voiton kunniasta kuuluu myös Suomeen, sillä saksalaispyöräilijää valmentaa Tommi Martikainen, joka on myös Lotta Lepistön valmentaja. Koppenburg siirtyi samalla kokonaiskilpailun kärkeen 43 sekunnin erolla Alé Cippolini -tallin italialaiseen Soraya Paladiniin.

Kilpailu ratkeaa sunnuntain 104 kilometrin päätösetapilla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset Procyclingstats -sivustolla

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri