Sari Saarelainen viides aika-ajossa Israelissa

Sari Saarelainen. Kuva: SPU

Sari Saarelainen. Kuva: SPU

Naisten maajoukkue aloitti kilpailukauden Israelissa, jossa kilpailurupeama starttasi UCI 1.2. kategorian Scorpions Passin viiden kilometrin nousuun päättyneellä aika-ajolla.

Suomen naisista Sari Saarelainen sekä Minna-Maria Kangas ajoivat hienosti kymmenen parhaan joukkoon. Saarelaisen sijoitus oli viides ja Kankaan yhdeksäs. Maajoukkueen kokoonpanon täydensivät Ida Sten (29.) ja Pia Pensaari (31.).

Hienoa kevätkuntoa kisassa esittänyt Saarelainen kuvaili hiekkatietä, erittäin huonopintaista asvalttia sekä jyrkkää nousua sisältänyttä reittiä brutaaliksi.

‒ Kisa meni tosi hyvin. Alun tasainen osuus meni suunnitelmien mukaan, ajo rullasi hyvin ja säästelin voimia mäkeen. Mäki oli paikoin todella jyrkkä, mutta yhtään ei voinut ajaa putkelta, koska mäki oli myös niin mutainen, että takarengas vain suti siinä pinnalla, Saarelainen kertoo ajostaan.

‒ Ahdistavaahan tämä oli näin kauden ekaksi kisaksi. Mutta oli yllätys, että meni näin hyvin ja mäkikin alkaa kulkea, vaikka juuri tällaista kisaa varten ei olekaan harjoiteltu, Saarelainen jatkaa.

Kangas ei ollut aivan yhtä tyytyväinen ajoonsa.

‒ Kisasuoritus ei ollut huono, mutta ei hyväkään. En saanut tasaista kulkemaan, mutta mäki nousi
vähän paremmin, hän tiivistää päivän suorituksensa.

Maajoukkueen urakka Israelissa jatkuu lauantaina ajettavalla maantiekisalla.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri