Lepistö avasi klassikkokautensa Belgiassa - kärki karkasi lauantaina, mutta sunnuntain kiri toi kakkossijan

Kuva: Suomen Pyöräily

Kuva: Suomen Pyöräily

Trek-Segafredon Lotta Lepistö polki kaksi klassikkokilpailua viikonloppuna Belgiassa. Sunnuntain Omloop van het Hagelandissa suomalainen sijoittui toiseksi loppukirin päätteeksi.

Ykköstilan vei Team Virtu Cyclingin Marta Bastianelli. Italialaisvoittaja on hallitseva maantieajon Euroopan mestari ja voittanut urallaan myös maantieajon maailmanmestaruuden.

- Podium on podium, mutta olen kyllä vähän pettynyt. Ellen (Van Dijk) teki lopussa kovasti töitä auttaakseen ja pitääkseen mahdolliset iskut kurissa ja pääsinkin hyvästä paikasta kiriin. Avasin kuitenkin kirin ehkä sekunnin liian myöhään ja näin Bastianellille aukesi mahdollisuus nähdä, mistä tulen ja hän pystyi sulkemaan linjaa niin, että jouduin kiertämään, Lepistö kertoi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

- Jäi nälkää, Lepistö päättää ja suuntaa katseensa seuraavaan kisaan, myös Belgiassa ajettavaan Le Samyniin, joka on vuorossa jo tiistaina.

Kärki karkasi lauantaina nousussa

Lauantain kilpailussa Lepistön sijoitus oli 33. Suomalaisella olisi ollut mahdollisuus taistella kirivoitosta kilpailun lopussa, mutta Lepistö ei aivan selvittänyt jyrkkää Muur-Kapelmuurin mukulakivinousua kärjen kilpakumppaneidensa vauhdissa. Näin suomalainen ei ehtinyt mäen päältä kärjen mukaan.

Samassa kilpailussa Isorex No-Aguan Antonia Gröndahl oli 80:s.

Lauantaina Israelissa Suomen maajoukkueen naiset jatkoivat pirteitä esityksiään perjantain aika-ajon jatkoksi. Naiset ajoivat vajaan 70 kilometrin mäkisen kisan ja lopputuloksista suomalaisnaisista Minna-Maria Kangas löytyy sijalta 8. ja Sari Saarelainen sijalta 11.

- Tänään jalat olivat paremmat kuin eilisessä aika-ajossa ja mäki nousi helpommin. Ida ja Pia auttoivat sovitusti minut ja Sarin ensimmäisen nousun alkuun, jotta pääsimme siihen hyvissä asemissa, Kangas kertoi kisan jälkeen.

Sunnuntain tulokset Belgiasta

Launatain tulokset Belgiasta

Israelin lauantain tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri