Alaphilippe voittoon - Joonas Henttalalta vahva ajo Milano San Remossa

Joonas Henttala ajoi vahvasti Milano-San Remo maantiekilpailussa. Kilpailu on yksi kauden monumenttikilpailusta.

Yhden pisimmän ammattilaiskilpailun pituus oli 291 kilometriä, josta Henttala oli irtiotossa yhdeksän muun ajajan kanssa yli kaksisataa kilometriä. Irtiotto tuli kiinniajetuksi noin kolmekymmentä kilometriä ennen maalia, kun pääjoukko kiristi takana vauhtia.

Henttala ei ollut kuitenkaan ajoonsa tyytyväinen vaikka suoriutui kilpailusta, jonka häntä ennen on päässyt vain kaksi suomalaista maaliin. Henki ei porvoolaisella kulkenut normaalisti.

- En tiedä, mikä vaivasi, mutta henki ei kulkenut normaalisti. Jotain siellä nyt on ongelmana. Täällä on kevät alkanut ja siitepölyä on ilmassa. Ehkä tämä nyt johtuu siitä. Perustekeminen on kuitenkin tällä hetkellä hyvällä tasolla, Henttala totesi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

AlaphilippeJulianMilanSanRemoKuva: Gian Mattia D'Alberto / LaPresse

Kisan voittoon polki Deceuninck-QuickStepin Julian Alaphilippe, joka ei antanut kilpakumppaneille mahdollisuuksia viimeisellä parillasadallan metrillä.

Toiseksi polki Oliver Naesen (AG2R La Mondiale) ja kolmasnneksi Michal Kwiatkowski (Team Sky). Ahnaasti voittoa hakenut Bora Hansgrohen Peter Sagan jätettiin kisassa neljänneksi.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri