Sasu Halme Continental-Focus-joukkueeseen

Kuva: Lynn Sigel/EGO-Promotions.

Kuva: Lynn Sigel/EGO-Promotions.

Pyöräilyjoukkue Continental-Focus vahvistuu kaudelle 2019 entisestään, kun alkutalvesta huippu-urheilu-uran päättymisestä kertonut Sasu Halme liittyy hämeenlinnalaislähtöisen joukkueen rivistöihin.

Sipoolainen Halme on viime vuosien menestynein suomalainen maastopyöräilijä ja on kiertänyt vuosina 2016-2018 Euroopassa maastopyöräilyn maailmancupia sekä arvokilpailuja. Viimeisimpinä saavutuksinaan 22-vuotiaalla Halmeella on vuoden 2017 maastopyöräilyn ja cyclocrossin suomenmestaruudet, sekä voitot Tahko MTB:n päämatkalta. XCO:n maailmancupissa parhaat sijoitukset ovat olleet 10 parhaan joukossa. Halme neuvotteli viime vuoden loppuun asti ammattilaissopimuksesta, mutta paikkaa ei tällä kertaa auennut.

- Vaikka unelma ammattilaisuudesta maastopyöräilijänä ei toteutunut, niin tarkoituksenani on silti kilpailla hyvällä tasolla maastossa ja maantiellä myös jatkossa. Talven treenit eivät ole kuitenkaan olleet mitään puurtamista, vaan olen ajellut maltillisemmin ja hyvällä fiiliksellä. Tulevalla kaudella tähtäin on pääasiassa kotimaan kisoissa, mutta en näe ulkomaankisoja Continental-Focus-tiimin mukana mitenkään poissuljettuina, Halme toteaa uuden joukkueensa tiedotteessa.

- Sasu on tuttuni muutaman vuoden takaa ja yritimme houkutella häntä joukkueeseen jo pari vuotta sitten, kun hän oli lähdössä ammattilaisuran perään. Silloin ei tietenkään intressimme kohdanneet, koska meillä oli eri tavoitteet. Nyt kun tallipaikka ei ulkomailta valitettavasti auennut, niin kysyin kiinnostaisiko kilpailla vielä Suomessa, Continental-Focus joukkueen manageri Lauri Siukola kertoo.

Toisella kerralla Halmeen ei tarvinnut pohtia kauan päätöstä liittyä joukkueeseen.

- Vaikken montaa tiimin jäsentä etukäteen tuntenutkaan niin minulla oli hyvä yleiskuva joukkueesta ja se vahvistui heti ensimmäisellä leirillä Pajulahdessa. Täytyy kyllä sanoa, että asennetta kaikilta löytyy, joten varmasti kova joukkue on kasassa starteissa ja varsinkin maantiellä joukkueen merkitys on suuri, Halme jatkaa.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri