Lepistöltä vahva veto tallikaverin puolesta World Tourilla

Lotta Lepistä ajoi vahvasti GentWevelgem-klassikon. Kuva: Bruno Sohier

Lotta Lepistä ajoi vahvasti GentWevelgem-klassikon. Kuva: Bruno Sohier

Naisten World Tourilla ajettiin sunnutaina kevään monumettikisoista GentWevelgem. 135 kilometrin reitillä oli mukulakiviosuuksia ja Kemmelbergin 23% prosentin nousu ajettiin kaksi kertaa.

Trek-Segafredon Lotta Lepistö ajoi vahvasti vaikka sijoitus olikin vasta viidestoista. Porilainen oli irtiotossa heti kilpailun alussa.

– Se oli kokeilu, jos vaikka irtiotto olisi pitänyt. Harvoin ne onnistuvat ja syö se voimiakin jossain määrin, mutta joskus se menee maaliin saakka.

Matkan aikana nähtiin irtiottoyrityksiä, mutta kaikki tulivat kiinni ajetuksi ja loppukiriin tultiin lähes sadan kuskin voimin. Lepistön tehtävä oli vetää viimeinen veto lähellä maalia italialaiselle Letizia Paternosterille. Hollantilainen aika-ajon maailmanmestari Ellen van Dijk veti viimeisen kilometrin alkuosuuden ja Lepistö avasi 400 m ennen maalia ja olikin johdossa vielä 150 m kyltin kohdalla, josta Paternost kiri kolmanneksi.

Ajoonsa ja varsinkin loppuosuuteen Lepistö oli tyytyväinen.

– Ellenin kanssa teimme työmme hyvin. Sain haettua hyvän paikan Letizialle ja hän pääsi lähtemään kiriin parhaasta mahdollisesta paikasta ja vauhtia oli riittävästi.

Kilpailun voittoon ajoi Hollannin Kirsten Wild. Kolmas sija tyydytti Lepistöä.

– Letizian kolmostila oli hieno juttu. Kirsten oli vain tänään todella vahva. Tällä kertaa ei voitu mitään hänelle.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri