Philippe Gilbert voitti Pariisi-Roubaixin

Philippe Gilbert.

Philippe Gilbert.

Belgialainen Deceunnick Quick-Step -tallin Philippe Gilbert voitti kenties maailman tunnetuimman ja arvostetuimman yksipäiväisen pyöräilykilpailun Pariisi-Roubaixin sunnuntaina.

Pituudeltaan 257 kilometrin kilpailu sisälsi tuttuun tapaan kovaa ajoa ja vaihtelevia tilanteita mukulakivisektoreilla ja niiden välissä.

Gilbert kukisti Roubaixin velodromilla Katusha Alpecin -tallin saksalaisen Nils Polittin pitkällisen kyttäilyn ja rajun loppukirin päätteeksi. Kaksikko pääsi muulta irtiottoryhmältä karkuun muutama kilometri ennen maalia.

Belgialaisvoittajan urakkaa viimeisillä kilometreillä helpotti tallitoverin ja maanmiehen Yves Lampaertin takaa-ajo. Tämä pakotti Polittin vetohommiin ja Gilbert onnistui kukistamaan kilpakumppaninsa velodromin viimeisessä kaarteessa ja loppusuoralla. Voitto oli Gilbertin uran ensimmäinen Pariisi-Roubaixissa.

Lampaert oli kolmas 13 sekuntia voittajasta. Viime vuonna voittanut Peter Sagan ei pystynyt vastaamaan kärkikaksikon irtiottoon ja hänet jätettiin kisassa lopulta neljänneksi.

Maantiepyöräilyn kevätklassikkokausi jatkuu ensi sunnuntaina Amstel Gold Racen merkeissä.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri