Suomen maantiepyöräilyjoukkueet esittelyssä: Turun Urheiluliitto

Kuva: Mikael Paulinow / invisiblehillcycling.com

Kuva: Mikael Paulinow / invisiblehillcycling.com

Viime- ja tällä viikolla on esitelty suomalaisia pyöräilyjoukkueita ja torstaina vuoron saa Turun Urheiluliitto.

Turun Urheiluliiton pyöräilyjaoston joukkue kaudella 2019

Antti-Jussi Juntunen (GSC Blagnac VS 31), U23
Jesse Uusiperhe (Gaverzicht - Be Okay), U23
Robin Aimi, U23
Eeli Salow, U23
Sampo Lahti, U23
Akseli Lindgren, U19
Kalle Toivanen, U17
Sami Aura, Elite
Lauri Seppä, Elite
Jakub Malinowski, Elite
Jori Kuuranne, Elite
Mika Simola Elite

Joukkueenjohto ja huolto:
Erik Relanto
Henrik Luostarinen
Mika Simola
Timo Urpinen
Mauno Uusivirta
Mika Lindgren

 

Turun Urheiluliiton kauden kilpailuohjelma rakentuu kotimaan kalenterin ympärille, jota täydennetään Ruotsin ja Belgian kansainvälisillä kilpailuilla.

- Eri maajoukkueryhmiin kuuluu monia ajajiamme, joten kilpailukalenteri täydentyy maajoukkuekilpailujen kautta. Tärkeimmät kilpailut Suomessa ovat TS-kortteliajot ja SM-kilpailut. Tämän lisäksi kansallisiin klassikkokilpailuihin Porvoossa ja Tampereella ladataan pientä extrapanosta, kertoo pyöräilyjaoston valmennuspäällikkö Mika Simola.

Simolan mukaan joukkueen talviharjoittelu on sujunut hyvin. Ohjelmassa on ollut tasaisella rytmillä lyhyitä leirityksiä aina marraskuusta alkaen. Joukkue on hyödyntänyt lähialueen sisäratoja ja viimeisen rataleirin päälle ryhmä jatkoi suoraan Belgiaan, jossa osa ajajista avasi kilpailukautensa.

- Tavoitteena Turun Urheiluliitossa tehdä pitkäjänteistä työtä, jolla seura palautetaan suomalaisen pyöräilyn kärkiseuraksi. Kaudelle 2020 tavoitteenamme on löytää ohjelmaamme sitoutuvia U19- ja U23 -ikäisiä pyöräilijöitä lisää muutaman kuskin verran, Simola kertoo.

- Tänä vuonna seuraan mielenkiinnolla meidän nuorukaistemme etenemistä kohti kansainvälisten kilpailujen vaatimuksia. A-J Juntunen on avannut kauden Ranskassa vahvasti ja Belgian puolella Jesse Uusiperhe ajoi kuukauteen kymmenen kilpailua ja meno oli erittäin lupaavan oloista, Simola jatkaa.

ulvang banneri