Suomen maantiepyöräilyjoukkueet esittelyssä: Continental-Focus

Johan Nordlund (vas.), Anssi Kesonen (kesk.) ja Aimo Pyykkönen maaliskuun Mallorcan leirillä. Kuva: Continental-Focus

Johan Nordlund (vas.), Anssi Kesonen (kesk.) ja Aimo Pyykkönen maaliskuun Mallorcan leirillä. Kuva: Continental-Focus

Perjantaina esitellään kotimaan pyöräilyjoukkueista Continental-Focus.

Continental-Focus ajajat kaudella 2019

Sasu Halme
Jere Hara
Jani Hujanen
Valtteri Härkönen
Jarkko Niemi
Johan Nordlund
Jukka Karjalainen
Anssi Kesonen
Ville Pursiainen
Aimo Pyykkönen
Aaro Lampela (U-16)
Lauri Siukola (Joukkueenjohtaja)

 

Viime kaudella menestyksekkäästi esiintyneen Continental-Focus-joukkueen kilpailukalenterin pääpaino tulee koostumaan Suomen tärkeimmistä pyöräilykilpailuista sekä Viron maantiecupista.

Uusina kuskeina joukkueen rivistöihin ovat liittyneet kategoria 2:ssa viime kaudella menestystä saavuttanut yllätysvalmis Jukka Karjalainen, Suomen pyöräilyn kärkinimiin lukeutuva Sasu Halme, sekä kymmenien vuosien pyöräilykokemuksen kautta hyvän taktisen silmän omaava Jarkko Niemi.

- Omatkin sukset ovat ennätyspitkän hiihtokauden jälkeen laitettu naulaan ja mukava päästä jälleen reiluksi puoleksi vuodeksi pyöräilykilpailujen tunnelmaan. Talvikaudella olemme harjoitelleet pääasiassa omissa oloissa, mutta yhteisleirejä on tehty muun muassa Ylläksellä, Pajulahdessa ja Mallorcalla. Leireillä on harjoittelun lisäksi päästy keskustelemaan tulevan kauden koitoksista, sekä kehittämään hyvää yhteishenkeä, joukkueen taustahenkilöistä Valtteri Härkönen kertoo.

Joukkueesta löytyy muun muassa kahden viime vuoden aika-ajon suomenmestarit Johan Nordlund (Noormarkku 2018) ja Sasu Halme (Syöte 2017), sekä kiriherkkä Aimo Pyykkönen, joten kesäkuun lopussa Jurvassa kilpailtavat maantiepyöräilyn suomenmestaruuskilpailut ovat erityisen tärkeässä asemassa.

- Vanhat menestykset eivät enää paljon paina, joten kauteen lähdetään uusilla suunnitelmilla, mutta samalla rennolla fiiliksellä kuin aiemminkin. Joukkueesta löytyy entistä enemmän irtiottokykyä ja tarkoituksenamme on ajaa aktiivisesti kaikissa kilpailuissa missä ollaan mukana. Viron cupia kierretään ahkerasti ja Suomenlahden tällä puolella tärkeimpiä tavoitteita ovat SM-kisojen lisäksi huhtikuun lopun Turun avausviikonloppu, Rosendahl GP ja Porvoon ajot. Lisäksi olemme mukana järjestämässä Continental Ahvenisto GP:tä sekä Willimiesajoja. Näihin tapahtumiin voivat kaikki ottaa osaa ja olemme myös itse mukana isolla porukalla. Vaikka meidän pääpaino on maantiellä, nähdään ainakin Sasu Halme ja Jere Hara myös tärkeimmissä maastokisoissa varmasti taistelemassa kärkisijoista, Härkönen toteaa.

ulvang banneri