Suomen pyöräilyjoukkueet esittelyssä: Waasa Watt Warriors

Kuva: Waasa Watt Warriors

Kuva: Waasa Watt Warriors

Seuraavaksi esitellään pyöräilyseura, joka on perustettu vasta vuoden 2018 lopussa. Kaudella 2019 joukkue ei vielä uhkaa kotimaan kärkijoukkueita, mutta toiminta on ollut vireää. Näin Waasa Watt Warriors eli tuttavallisemmin Wattisoturit on saanut alkunsa:

Elokuussa 2015 Kai Alavillamo oli jättänyt sohvaperuna-ajan taakseen ja alkanut liikkua enemmän työpaikan liikuntakampanjan myötä. Hän päätti hankkia polkupyörän yhdeksän kilometrin työmatkoja varten, ja asioi vaasalaisessa urheilukaupassa. Kuinka ollakaan, ulos asteli maantiepyörän omistaja.

- En ihan tiedä, kuinka siinä niin kävi, Alavillamo nauraa.

- Vaimokaan ei ollenkaan ymmärtänyt, mikä tämä tällainen polkupyörä on, johon tarvitaan erikoiskengät ja pehmustetut housut, hän jatkaa.

Pian kuitenkin harrastus vei mukanaan ja 40-vuotispäivänsä kunniaksi Kai osallistui joulukuussa Dubaissa järjestettävään Spinney’s 92 -maantiepyöräilytapahtumaan. Tämän jälkeen paluuta entiseen ei ollut.

Seuraavana kesänä Kai perusti Whatsapp -ryhmän lenkkiseuran saamiseksi. Aluksi ryhmässä oli muutama jäsen, mutta pian ryhmä alkoi kasvaa. Vuosi Kain pyöränhankinnan jälkeen myös vaimo Hanna Alavillamo yllätti itsensä maantiepyörän päältä.

- Minullahan ei pitänyt olla aikaa maantiepyöräilylle, hän hymyilee.

- Homma näytti kuitenkin hauskalta, ja kun erehdyin sanomaan sen ääneen Kaitsulle, hänhän hommasi minulle heti pyörän!

Tällä hetkellä myös Alavillamon perheen kolme lasta omistavat maantiepyörät ja harrastuksesta on tullut koko perheen juttu.

Whatsapp-ryhmä paisuu

Kesän 2018 aikana Whatsapp -ryhmä paisui jo yli sataan jäseneen ja lenkeillä oli parhaimmillaan yli kaksikymmentä osallistujaa. Tällöin äänestettiin myös ryhmän nimestä, ja eniten kannatusta sai Waasa Watt Warriors, lempinimeltään Wattisoturit. Hanna suunnitteli ryhmälle logon ja ajopaidan, ja toiminta alkoi saada yhä enemmän näkyvyyttä.

Yksi aktiivisimmista Wattisotureista on entinen kilpapyöräilijä Niko Linsa, joka kuuli tästä Whatsapp -porukasta mutkan kautta.

- Innostuin pyöräilystä pitkän tauon jälkeen ja aloin kaivata mukavaa ryhmää, jonka kanssa pyöräillä. Kuulin Botnia-hallissa eräältä pyöräilijältä, että tällainen porukka on olemassa ja pyysin päästä mukaan. Pyöräily hyvässä seurassa on vienyt mukanaan, ja olen osallistunut yhteislenkeille aina kun mahdollista, Linsa kertoo.

Syksyn mittaan syntyi ajatus pyöräilyseuran järjestämisestä.

- Järjestimme kokouksen, jossa kartoitimme pyöräilyseuran perustamisen hyviä ja huonoja puolia, kertoo Kai Alavillamo.

- Suomen Pyöräily ry:n nykyinen toiminnanohtaja Esa Högnäsbacka oli mukana kertomassa seuratoiminnasta, ja tämän kokouksen jälkeen olimme jo aika varmoja, että seurahan tästä syntyy!

Kesän tavoitteena Vätternrundan

Perustamiskokous järjestettiin marraskuussa, ja alkuvuonna 2019 liityttiin mukaan Suomen Pyöräily ry:een. Kai Alavillamo valittiin yksimielisesti yhdistyksen puheenjohtajaksi.

-Toiminta on lähtenyt todella hienosti liikkeelle. Rekisteröityneitä jäseniä on jo lähes 90 ja lenkeillä on aina hienosti porukkaa. Yhteislenkkien lisäksi meillä on paljon muutakin ohjelmaa, olemme esimerkiksi järjestämässä Jurvan Voiman ja VIS:n kanssa tulevana kesänä kolmesta osakilpailusta koostuvaa Tour de Hankmo -tapahtumaa, puheenjohtaja toteaa.

- Lisäksi osallistumme pyöräilytapahtumiin Suomessa ja maailmalla, järjestämme seuran sisäisiä leikkimielisiä tempokilpailuja, kuntotestejä, pyörän huoltokursseja ja kaikenlaista muuta mukavaa, hän jatkaa.

Ensimmäinen yhteinen pyöräilymatka on kesäkuussa Ruotsiin Vätternrundan -tapahtumaan, jonne on lähdössä 29 Wattisoturia. Aikatavoitteeksi on asetettu kunnianhimoinen yhdeksän tuntia.

Ensimmäinen valtakunnalliseen pyöräilykilpailuun osallistunut Wattisoturi oli seuran rahastonhoitaja Henry Rinteelä, joka aloitti seuraedustuksen komeasti voittamalla oman kategoriansa Turussa 28.4. järjestetyssä Simo Klimscheffskij´n muistoajoissa. Mikäli puheenjohtajan ennustukset pitävät paikkansa, ei mene kauaa, että Wattisotureita nähdään myös SM-mitalikamppailuissa!

ulvang banneri