GIRO5: Ackermann kostean etapin voittaja – kaikille sama aika turvallisuussyistä

Kuva: La Presse

Kuva: La Presse

Italian ympäriajo jatkui kosteissa merkeissä keskiviikkona Tyrrhenanmeren rannikolla.

Pituudeltaan 140 kilometrin etappi käytiin erittäin sateisessa kelissä. Tiet ja sitä myöten myös ajajat lähestulkoon uivat teillä ja tämä työllisti jälleen kilpailun tuomaristoa.

Turvallisuussyistä tuomaristo päätti antaa kaikille kilpailijoille saman ajan yhdeksän kilometriä ennen maalia. Tämä vähensi kärkikuskien ja heidän apulaistensa painetta pysyä kärkiryhmässä maaliin asti ja samalla turvallisuutta märillä teillä kovavauhtisessa kirissä.

Pitkällä loppusuoralla Terracinassa onnistui parhaiten Saksan Pascal Ackermann, joka otti jo toisen etappivoiton kuluvalla kiertueella. Ackerman kukisti niukasti kirissä Fernando Gavirian. Gavirialle kiritappio oli siis toinen perättäinen, mutta tiistain etappi merkittiin silti kolumbialaiselle, kun Elia Viviania sakotettiin ajolinjan vaihtamisesta. Keskiviikon etapilla Vivianin vauhti ei riittänyt kirissä ja hän tuli maaliin sijalla 19.

Kokonaiskilpailun kärki pysyi tuomariston päätöksen myötä muuttumattomana Primoz Roglicin jatkaessa pinkissä paidassa. Tom Dumoulin kaatui tiistain etapilla loukaten polvensa ja menettäen paljon aikaa. Alankomaalainen starttasi viidennelle etapille, mutta keskeytti etapin ja samalla koko kilpailun vain muutaman kilometrin jälkeen, sillä kivut olivat liian kovat. Näin ollen yksi kisan ennakkosuosikki on lopullisesti pois pelistä Italian ympäriajon 2019 osalta.

Ympäriajo jatkuu torstaina ilman Dumoulinia 238 kilometrin etapilla.

Tulokset

ulvang banneri