GIRO 9: Primoz Roglic pitkän aika-ajon voittoon, Conti säilytti pinkkipaidan

Valerio Conti johtaa Italian ympäriajoa yhdeksän etapin jälkeen. Kuva: Marco Alpozzi/LaPresse

Valerio Conti johtaa Italian ympäriajoa yhdeksän etapin jälkeen. Kuva: Marco Alpozzi/LaPresse

Italian ympäriajo jatkui sunnuntaina 34,8 kilometrin pituisella aika-ajoetapilla, jonka lopussa ajettiin 12 kilometrin pituinen nousu. Vesisade kiihtyi loppua kohti hyvin rankaksi.

Etapin ennakkosuosikki Primoz Roglic (Team Jumbo-Visma), joka kuuluu myös kokonaiskilpailun voittajasuosikkeihin, vastasi odotuksiin ja voitti aika-ajoetapin ajalla 51 minuuttia ja 52 sekuntia. Irtiottoryhmien onnistuttua aiemmilla etapeilla Roglic oli ennen yhdeksättä etappia yli viiden minuutin takamatkalla kokonaiskilpailua johtaneeseen Valerio Contiin. Aika-ajossa Conti hävisi Roglicille kolme ja puoli minuuttia, mutta jatkaa edelleen pinkkipaidassa.

Lotto Soudalin belgialaisajaja Victor Campenaerts pääsi aika-ajossa lähimmäksi Roglicia, hän jäi etappivoitosta 11 sekunnin päähän.

Kokonaiskilpailun kannalta mielenkiintoisista pyöräilijöistä Bauke Mollema oli aika-ajossa kolmas ja jäi Roglicista tasan minuutin. Vincenzo Nibali oli etapin neljäs, minuutin ja viisi sekuntia voittajasta. Simon Yatesilla ei ollut helppo päivä, sillä hän hävisi Roglicille kolme minuuttia ja 11 sekuntia.

Roglic nousi kokonaiskilpailussa toiseksi. Hän on +1:50 Contia jäljessä.

‒ Etappi sopi minulle hyvin ja annoin kaikkeni. Otin alun mutkat liukkauden vuoksi hyvin varovasti ja iskin lopun nousussa kaikki peliin, Roglic sanoi Eurosportin haastattelussa.

Kokonaiskilpailun kannalta hän sai etua pahimpiin kilpakumppaneihinsa.

‒ Muutamakin sekunti etumatkaa pahimpiin vastustajiin on hyvä, mutta vielä on ajettavana paljon kilometrejä ja paljon vuoria ennen kuin voittaja on selvillä, totesi Roglic rauhallisesti.

Roglic voitti myös Italian ympäriajon avanneen lyhyen aika-ajoetapin.

Tulokset

- Outi Hytönen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri