GIRO10: Démare kirivoittaja - osa haastajista meni nurin viimeisellä kilometrillä

Kuva: Gian Mattia D'Alberto/La Presse

Kuva: Gian Mattia D'Alberto/La Presse

Arnaud Démare otti ensimmäisen ranskalaisen etappivoiton käynnissä olevassa Italian ympäriajossa, kun Groupama-FDJ -tallin kirimies oli vahvin 147 kilometrin tasamaaetapin lopussa.

Aiemmin Démare on urallaan voittanut kaksi etappia Ranskan ympäriajossa, mutta voitto oli uran ensimmäinen Italiassa.

27-vuotias ranskalainen kukisti kirissä Elia Vivianin ja muut kilpakumppanit. Kaksi kirietappia Giron alussa voittanut Pascal Ackerman oli osallisena suurehkossa kolarissa, joka tapahtui vain 800 metriä ennen maalia. Tällissä pahiten kärsi Trek Segafredon Matteo Moschetti, joka joutui keskeyttämään kilpailun. Moschetti oli epäonninen jo kiertueen alkuvaiheessa, sillä hänellä oli mahdollisuus kirivoittoon kolmannella etapilla. Tuolloin Elia Viviani kiilasi hänen eteensä pysäyttäen nuoren italialaisen vauhdin. Viviani hylättiin, mutta etapin voitto meni Fernando Gavirialle.

Moschettin vammat eivät kuitenkaan ole vakavia, vaikka italialainen menikin nurin kovasta vauhdista. Ackermann pystyy vastaavasti jatkamaan kilpailua.

Kirijoukko irtosi muulta pääjoukolta kolarin seurauksena, mutta koska kolari tapahtui viimeisellä kilometrillä, merkattiin kaikille sama aika. Kokonaistilanteessa ei nähty muutoksia.

Keskiviikkona jatketaan 221 kilometrin tasamaaetapilla.

Tulokset

ulvang banneri