Maantiepyöräilyn Tour of Estonia käynnistyy Tallinnasta – mukana suomalaisia

Kuva: Elen Kontkar

Kuva: Elen Kontkar

Maantiepyöräilyn UCI 2.1 -kategorian tapahtuma Tour of Estonia käynnistyy tänään torstaina pääkaupungista Tallinnasta.

Ensi kertaa sitten vuoden 2013 kilpailu on muuttunut kaksipäiväisestä kolmepäiväiseksi. Kilpailu käynnistyy iltapäivällä Tallinnan Piritan kaupunginosassa poljettavalla 3,7 kilometrin prologiaika-ajolla. Reitti kulkee muun muassa kuuluisan Tallinnan laululavan ympäristössä.

Perjantaina ja lauantaina jatketaan perinteisillä Tallinn-Tartu GP:llä (187 km) ja Tartu GP:llä (173 km).

Kilpailuun osallistuu 14 tallia ja 100 maantiepyöräilijää. Mukana on Suomen maajoukkue seitsemällä ajajalla. Lisäksi Joonas Henttala polkee ammattilaistallinsa Team Novo Nordiskin väreissä. Suomen maajoukkueen lisäksi paikalla ovat myös Viron, Latvian, Liettuan, Ruotsin ja Venäjän maajoukkueet.

Ennakolta kovin talli kilpailussa on Israel Cycling Academy, jonka väreissä polkee myös kotiyleisön suosikki ja Viron parhaimmistoon kuuluva Mihkel Räim.

- Emme tällä porukalla voi ottaa matalampaa tavoitetta kuin palkintopallipaikka tai jopa voitto. Sijoituttuani kolme vuotta sitten kolmanneksi olimme täällä mukana amatöörijoukkueella. Nyt meitä voi kutsua ammattilaisiksi, Räim totesi järjestäjien tiedotteessa.

Tasaisella reitillä poljettavan kilpailun voitot ratkaistaan usein loppukireissä, joten kokonaisvoiton kannalta oleellisiksi nousevat bonussekunnit, joita saa sekä etappien maalissa että välikireistä.

Saman tapahtuman ohessa järjestetään myös sunnuntain Tartu Rattaralli, joka on avoin kaikille pyöräilyn ystäville. Itä-Euroopan suurimmaksi tapahtumaksi kutsuttua Rattarallia polkee lähes 4000 maantiepyöräilijää 124 ja 56 kilometrin matkoilla. Tämänkin kilpailun kärjessä on usein nähty Tour of Estoniaa polkeneita urheilijoita.

Tour of Estonian sivut

ulvang banneri