Itävaltalainen odotetun vahva Tallinnan prologissa – Henttala nopein suomalainen

Kuva: Adam Illingworth

Kuva: Adam Illingworth

Itävaltalaispyöräilijä Matthias Brändle oli nopein ajaja Tour of Estonian prologietapilla torstaina Tallinnassa.

Brändle on kovan luokan menijä, sillä hän on viisinkertainen maansa aika-ajomestari ja vuoden 2016 maantieajon mestari. Kolme vuotta sitten Brändle oli Italian ympäriajon aika-ajoetapilla toinen. Edelle ehti vain Primoz Roglic.

Torstaina Brändle oli odotetun vahva jättäen 3,7 kilometrin etapilla toiseksi sijoittunutta Puolan Maciej Paterskia yli yhdeksän sekuntia. Isäntamaan Peeter Pruus oli kolmas.

- Jalat olivat hyvät tänään. Yritin tehdä eroja suorilla osuuksilla, enkä riskeerannut mutkissa. Olen tyytyväinen ja mitä ilmeisemmin yritämme nyt voittaa kokonaiskilpailun sunnuntaina. Joko minä, Mihkel Räim tai Rudy Barbier, kommentoi Israel Cycling Academyn mies järjestäjien tiedotteessa.

BrandleMatthiasTallinAdamIllingworthKuva: Adam Illingworth

Israelilaistallin tilanne näyttää prologin jälkeen hyvältä, sillä Räim oli etapin viides ja Barbier seitsemäs vain noin kymmenen sekuntia johtajan perässä.

Suomalaisista parhaiten pärjäsi Team Novo Nordiskin Joonas Henttala, joka oli aika-ajon 30:s noin reilut 20 sekuntia Brändlestä. Suomen maajoukkueen ajajista nopein oli Antti-Jussi Juntunen, joka jäi Henttalasta reilut kaksi sekuntia.

Virossa jatketaan perjantaina etapilla, jossa poljetaan pääkaupungista Tallinnasta yliopistokaupunki Tarttoon. Etapilla on mittaa 187 kilometriä.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

ulvang banneri