GIRO13: Polancin johto suli, mutta kärkipaikka pysyi

Ilnur Zakarin voitti perjantaina. Kuva: LaPresse

Ilnur Zakarin voitti perjantaina. Kuva: LaPresse

Kokonaistilanne eli jälleen Italian ympäriajon 13:nnella etapilla perjantaina, kun vuorossa oli 196 kilometrin etappi.

Etappi sisälsi kolme vuorinousua, joista viimeisen päällä odotti maali. Viimeiset 40 kilometriä poljettiin käytännössä ylöspäin ja maalia edeltävät 20 kilometriä sisälsivät noin 1200 nousumetriä.

Reilussa johtoasemassa päivään lähteneen Jan Polancin mahdollisuudet Italian ympäriajon kokonaisvoittoon ovat hyvin pienet. Tämä nähtiin loppunousussa, jossa slovenialaisen johtoasema suli yli puolitoista minuuttia. Tällä hetkellä hänen etumatkansa on kaksi ja puoli minuuttia, eikä Polanc kestä enää montaa vastaavanlaista tappiota säilyttääkseen pinkin paitansa.

Etapin voittoon polki Katusha Alpecin-tallin Ilnur Zakarin. Vaisusti Giron aloittanut venäläinen oli perjantaina pirteä jättäen loppunousussa muut taakseen. Hän kukisti espanjalaisen Mikel Nieven 35 sekunnilla. Kokonaisjohtoa lähestyvä Primoz Roglic oli etapin seitsemäs vajaa kolme minuuttia Zakarinin takana.

Kokonaistilanteessa Zakarinin lisäksi kovaa nousua teki Mikel Landa, joka sijoittui etapilla kolmanneksi nousten kokonaiskilpailun kahdeksanneksi.

Primoz Roglic on nyt 2.25 Polancin takana. Zakarin on Roglicista puoli minuuttia ja Bauke Mollema vain kymmenen sekunnin päässä Zakarinista.

Italian ympäriajo jatkuu lauantaina viisi vuorinousua sisältävällä 131 kilometrin etapilla.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

ulvang banneri