Grail FI 550x90px

Sakari Lehtiselle edistysaskel maastopyöräilyn maailmancupissa Nove Mestossa

Sakari Lehtinen Nove Mestossa. Kuva: Matti Lehtinen

Sakari Lehtinen Nove Mestossa. Kuva: Matti Lehtinen

Hyvinkään Pyöräilijöiden Sakari Lehtinen kilpaili viikonloppuna maastopyöräilyn XCO:n maailmancupin osakilpailussa Tsekin Nove Mestossa, jossa hän saavutti vihdoin pitkäaikaisen tavoitteensa ajaa maailmancupin osakilpailun kaikki kierrokset.

Lehtinen oli sunnuntain kilpailussa 84:s kaikkiaan 130 kilpailijan joukossa. Kilpailun voitti lopulta Hollannin Mathieu Van der Poel ennen Sveitsin Nino Schurteria. Kolmanneksi ajoi jo lähes kaksi minuuttia kärkikaksikolle jääneenä niin ikään sveitsiläinen Mathias Fluekinger.

Aikaisemmissa kuudessa maailmancupin kilpailussa sijoitukset ovat olleet jopa pisteillä, mutta täydet kierrokset ovat ennen viikonloppua jääneet ajamatta. Lajin niin sanottu 80 prosentin sääntö on lyhyistä radoista ja ruuhkaisesta ensimmäisestä kierroksesta johtuen hyvin ankara joukon keski- ja loppupäässä lähtijöille.

Viikonloppuna Lehtisen perusvauhti oli riittävän hyvä, sillä eroa kärkeen tuli vain noin minuutin kullakin kierroksella. Lyhyeen starttikierrokseen meni ruuhkista johtuen kuitenkin kaksi minuuttia kärkeä enemmän ja viimeisen kierroksen krampit hidastivat menoa. Sen myötä myös sijoitus putosi yli kymmenen sijaa. Kaikkiaan Lehtinen oli kuitenkin tyytyväinen kilpailuunsa.

Seuraavan kerran Lehtinen kilpailee viikonloppuna Ruotsin Falunissa ajettavassa C1-luokan Lugnet XCO-kilpailussa. Aiemmissa kevään pohjoismaisissa kisoissa Lehtinen on tällä kaudella parhaimmillaan kuudes ja Nove Meston tuloksilla suomalaiselta voidaan odottaa sijoitusparannusta Falunissa.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri