Grail FI 550x90px

GIRO16: Mikel Landan vahva vire jatkui Anterselvassa

Kuva: Fabio Ferrari/ La Presse

Kuva: Fabio Ferrari/ La Presse

Movistar -talli on kahden ajajan voimin taistelemassa Italian ympäriajon kokonaiskilpailun palkintosijoista. Mikel Landa otti tallitoveriaan Richard Carapazia kiinni kokonaiskilpailussa keskiviikon etapilla, jolla oli mittaa 181 kilometriä.

Etappi päättyi ampumahiihdostakin tuttuun Anterselvan kylään, jonne ajajat polkivat rullahiihtorataa pitkin pitkän nousuvoittoisen osuuden päätteeksi.
Loppunousussa Landa irtosi pääjoukon muilta ajajilta. Carapaz ei tehnyt elettäkään ajaakseen tallitoveriaan kiinni, eikä muilla miehillä riittänyt siihen virtaa. Pari kilometriä ennen maalia Carapaz toisti Landan tempun ja vain Astanan Miguel Angel Lopez kykeni pysymään ecuadorilaisen kannoilla.

Landa ja Carapaz saapuivat maaliin 12 sekunnin erolla toisiinsa. Primoz Roglic, Vincenzo Nibali ja muut kärkinimet taipuivat seitsemän sekuntia.
Kokonaistilanne muuttui sijoitusten suhteen vähän, mutta Landa sai pienennettyä eron kolmantena majailevaan Rogliciin 47 sekuntiin. Toisena oleva Nibali on nyt 1.54 Carapazin takana ja Roglicin ero kärkeen on 2.16.

Irtiottoryhmässä polkenut Davide Formolo nosti itsensä kymmenen joukkoon ohi Jan Polancin ja Ilnur Zakarinin. Toisaalta Bora – Hansgrohen tallitoveri Rafal Majka putosi kokonaistilanteessa kuudennelta sijalta seitsemänneksi Lopezin taakse.

Etapin voittaja löytyi irtiottoryhmästä. AG2R La Mondiale -tallin Nans Peters lähti muulta irtiottoryhmältä karkuun reilut 15 kilometriä ennen maalia. Ensi alkuun harmittomalta näyttänyt karkumatka kasvoi huomaamatta minuuttiin, kun takana ei löytynyt yhteisymmärrystä vetomiehestä. Varsinainen takaa-ajo käynnistyi liian myöhään ja liian vaisusti, ja näin 25-vuotias Peters otti uransa ensimmäisen etappivoittonsa Grand Tourilla.

Torstai on profiililtaan päätösviikon helpoin etappi, kun poljetaan 220 kilometriä alamäkivoittoisesti Etelä-Tirolin vuorilta Adrianmeren rannikolle Venetsiaan.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri