Grail FI 550x90px

GIRO20: Richard Carapaz on lähellä Italian ympäriajon voittoa – Miguel Lopez antoi kyytiä kilpakumppaneille ja nyrkiniskuja katsojalle

Richard Carapaz johtaa Italian ympäriajoa parilla minuutilla. Kuva: La Presse

Richard Carapaz johtaa Italian ympäriajoa parilla minuutilla. Kuva: La Presse

Movistarin Richard Carapaz on enää yhden aika-ajoetapin päässä Italian ympäriajon voitosta. Ecuadorilainen oli vahva kiertueen viimeisellä vuorietapilla ja vajaan parin minuutin etumatkan pitäisi riittää sunnuntain 17 kilometrin aika-ajossa Veronassa.

Lauantaina pääjoukossa tilanteita yritettiin muokata heti ensimmäisillä vuorilla. Miguel Angel Lopezin nykäisyjen johdosta vaikeuksissa olivat sekä Vincenzo Nibali että Primoz Roglic. Vauhti kuitenkin tasaantui ja suosikkiajajat olivat puolivälin jälkeen jälleen yhdessä.

Viimeisessä nousussa Movistar näytti vahvuutensa. Kova vauhdinpito piti muiden tallien miesten nykäisyt kurissa. Astanan Lopez yritti lopussa vielä uudestaan, muttei onnistunut. Kolumbialainen oli kaiken lisäksi epäonninen, kun liian innokas katsoja kaatoi hänet. Koko päivän kovaa yrittäneen Lopezin yritys loppui siihen ja hän antoikin törmäyksen aiheuttaneelle katsojalle kunnon nyrkiniskut ennen kisan jatkamistaan.

Sijat 2-4 vielä auki

Movistarin miehet Landa ja Carapaz ajoivat niin kovaa, että saivat kannoilleen ainoastaan Vincenzo Nibalin. Muut miehet mukaan lukien Roglic tippuivat kyydistä muutama kilometri ennen maalia.

Etapin voitosta kamppaili kärkiryhmä, johon olivat sulautuneet päivän sitkeimmät irtiottomiehet ja kolmeviikkoisen Italian ympäriajon kokonaiskilpailun parhaat. Ylämäkeen viettäneellä loppusuoralla vahvin oli irtiotossa polkenut Astanan Pello Bilbao, joka syöksyi Landan takaa jo toiseen etappivoittoonsa.

Carapaz tuli maaliin neljäntenä samalla ajalla Nibalin kanssa. Kärkikaksikon välinen ero on nyt 1.54. Päivä jätti kokonaiskilpailun sijat 2-4 vielä avoimiksi, sillä Roglicin hyytyminen nosti Landan kolmanneksi. Nibali, Landa ja Roglic ovat minuutin ja 12 sekunnin päässä toisistaan. Kolmikosta Roglicin odotetaan olevan vahvin aika-ajaja, vaikka lauantaina slovenialainen näyttikin jo väsymisen merkkejä.

Viidentenä oleva Bauke Mollema lienee jo turhan kaukana palkintosijasta, kun ero Rogliciin on jo lähes kaksi ja puoli minuuttia.

Italian ympäriajon parhaat palkitaan sunnuntaina iltapäivällä Veronassa.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri