Grail FI 550x90px

Richard Carapaz voitti Italian ympäriajon 2019

Kuva: Gian Mattia D'Alberto/La Presse

Kuva: Gian Mattia D'Alberto/La Presse

Roglic ohitti Landan ja kiilasi kolmanneksi.

Movistarin Richard Carapaz on Italian ympäriajon 2019 voittaja.

Ecuadorilaisen reilu etumatka piti odotetusti sunnuntain 17 kilometrin aika-ajossa Veronassa ja näin hän pääsi maistelemaan kuohujuomaa voittajana minuutin ja viiden sekunnin marginaalilla toiseksi sijoittuneeseen Vincenzo Nibaliin.

Kokonaiskilpailun johtajan pinkkiä paitaa kantoi yhteensä neljä eri pyöräilijää: Primoz Roglic, Valerio Conti, Jan Polanc ja Carapaz. Voittaja siirtyi johtoon runsas viikko sitten lauantaina 14:nnen etapin voiton myötä. Seuraavan parin etapin aikana Carapaz kasvatti johtonsa turvalliseksi ja puolusti ykköstilaansa loppuviikon vuorietapeilla.

CarapazRichardFerrariLaPresseKuva: Ferrari/La Presse

Kokonaiskilpailussa kakkoseksi tuli isäntämaan ja Bahrain Meridan Vincenzo Nibali. Vuosien 2013 ja 2016 Giron voittaja ei pystynyt enää haastamaan Carapazia voitosta päätösetapilla, mutta kavensi eron lähes kahdesta minuutista reiluun minuuttiin. Samalla 34-vuotias Messinan hai sai pidettyä perässä olleet uhkaajat takanaan. Kakkostila oli uran toinen Italiassa ja uran 11:s palkintosija suuressa ympäriajossa.

Team Jumbo-Visman Primoz Roglic lähti päätöspäivään neljänneltä sijalta 23 sekunnin päässä kolmantena olleesta Movistarin Mikel Landasta. Roglic olikin espanjalaista nopeampi, vaikka Landa tekikin erinomaisen aika-ajon aiempiin tuloksiinsa verrattuna. Miesten välinen ero kokonaistuloksissa oli kahdeksan sekuntia. Roglic jäi Carapazille kaksi ja puoli minuuttia.

Neljän kärjen takana olikin tyhjää, sillä viidenneksi ympäriajossa sijoittunut Bauke Mollema jäi Carapazille 5.43. Rafal Majka oli kuudes, Miguel Angel Lopez seitsemäs ja Simon Yates kahdeksas. Kymmenen kärkeen mahtuivat vielä venäläiset Pavel Sivakov ja Ilnur Zakarin.

Italian ympäriajon 2019 pistekilpailun voitti Pascal Ackermann, mäkikilpailun Giulio Ciccone, nuorten kilpailun Miguel Angel Lopez ja joukkuekilpailun Movistar.

Sunnuntain aika-ajon etappivoitto oli sekuntipeliä lajin erikoismiesten välillä. Voittaja oli yhdysvaltalainen Team Sunwebin Chad Haga. Seuraaville sijoille polkivat belgialaiset Victor Campenaerts ja Thomas De Gent kolme ja kuusi sekuntia voittajasta. Yhdentoista sekunnin sisään mahtui kuusi ajajaa.

Seuraava merkittävä ympäriajo on Ranskan ympäriajo, joka käynnistyy 6. heinäkuuta Belgian Brysselistä.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri