Grail FI 550x90px

Joonas Henttala ja Hanna Joronen Porvoon Ajojen parhaat

Kuva: Suomen Pyöräily

Kuva: Suomen Pyöräily

Škoda Cycling Cupin kolmas osakilpailu ja legedaarinen Porvoon ajot ajettiin sunnuntaina.

Voittajiksi ajoivat jo aamulla naisten kisassa IBD-cyclingin Hanna Joronen ja myöhemmin iltapäivällä Team Novo Nordiskin ammattilaiskuski, porvoolaislähtöinen Joonas Henttala. Myös Henttalan seura on kotimaassa IBD-cycling, joten seura sai samana päivänä riveihinsä kaksi arvokasta ja arvostettua voittoa.

- Oli hyvä ja hieno kisa, porukka harveni matkan aikana tehokkaasti mäkiin, kunnes ajoimme pienellä porukalla hyvällä yhteistyöllä loppukirikamppailuun asti. Seurakaverini Mirva veti ennakkoon sovitusti ja -harjoitellusti lopussa minulle kirin ja olen tyytyväinen siihen miten onnistuimme tiiminä, kerto naisten voittaja Joronen Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

HenttalaJoonasPorvoonAjotKuva: Suomen Pyöräily

Myös miesten kisassa ryhmässä kävi harvennus kovalla kädellä ja voitto ratkaistiin pienestä ryhmästä irronneiden Henttalan ja TWD-Länkenin Sauli Pietikäisen välillä viimeisillä kaupunkikierroksilla. Viimeisellä kierroksella Henttala teki iskun, joka piti loppuun asti ja Henttala pääsi tuulettamaan itselleen erittäin tärkeää voittoa lapsuusmaisemissaan ylhäisessä yksinäisyydessä loppusuoralla.

- Tänä vuonna taktiikka oli vähän erilainen, kun tiesin, että meillä on mukana vahva tiimi ja olimme tehneet ennakkoon tiukan joukkuetaktiikan, joka toimi, Henttala kertoo kisa jälkeen.

- Ajettiin viimeiset parikymppiä kahdestaan Saulin kanssa ja sitten viimeisellä kaupunkikierroksella iskin kerran mäessä ja sain sopivan raon ja sitten vain laitoin pään alas ja ajoin maaliin asti. Tuntuu tosi hyvältä, kun ollut vaikeaa ja viime vuodet Porvoon ajoissa menneet vähän heikosti, Henttala kertaa fiiliksiään kisan loppuratkaisuista.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri