Pahasti loukkaantunut Chris Froome on operoitu – ulkona Ranskan ympäriajosta

Chris Froome. Kuva: denismenchov/Creative Commons

Chris Froome. Kuva: denismenchov/Creative Commons

Ranskan ympäriajon ennakkosuosikki ja nelinkertainen voittaja Chris Froome on ulkona alkavalta Tourilta.

Froome oli polkemassa Critérium du Dauphiné -etappikilpailua, jossa monet kärkikuskit virittelevät kuntoaan heinäkuun Tourille. Brittikuski kaatui ennen keskiviikon neljättä etappia ja loukkaantui pahasti.

Froomen tallin Team Ineosin mukaan Froome kaatui valmistautuessaan aika-ajoetappiin ja mursi reisiluunsa sekä kyynärpäänsä. Cyclingnews kertoo, että tallipäällikkö Dave Brailsfordin mukaan Froome kaatui alamäessä 60 kilometrin tuntivauhdista. Froome oli pyyhkimässä nenäänsä, jolloin hänellä oli ote pyörästä vain toisella kädellä. Ilmeisesti tuulenpuuska pyyhkäisi hänet tässä vaiheessa kumoon.

Talli myös tiedotti, että Froome on operoitu lukuisten luunmurtumien hoitamiseksi. Talli ei tiedottanut, kuinka kauan toipuminen kestää, mutta tässä vaiheessa on päivän selvää, ettei Froome ole hakemassa uransa viidettä Ranskan ympäriajon voittoa reilun kolmen viikon kuluttua alkavalla Tourilla.

Froome voitti Ranskan ympäriajon vuonna 2013 ja kolme kertaa peräkkäin vuosina 2015-2017. Vuosi sitten voittoa juhli hänen tallitoverinsa Geraint Thomas.

-Juho-Veikko Hytönen

ulvang banneri