Pia Pensaari maantieajon Suomen Mestari

Kuvituskuva

Kuvituskuva

Kurikan Jurvassa jatkettiin maantiepyöräilyn SM-viikonloppua naisten eliten-luokan, nais- ja miesjuniorien sekä parapyöräilyluokkien osalta. Juniorisarjoissa mestareiksi ajoivat eilen aika-ajon mestaruudenkin voittanut Anniina Ahtosalo (Korson Kaiku) ja Samuli Öhman (Porvoon Akilles). Parapyöräilyn mestarit ovat luokissaan Teppo Polvi, Jani Peltopuro, Elena Terehova ja Sini Pyy.

Naisten sarjassa mestariksi kiri Team Velo Cyclingin Pia Pensaari. Pensaarella on lukuisia mestaruuksia ratapyöräilystä sekä kortteliajosta, mutta maantieajossa mestaruus oli kokeneen tamperelaisajajan ensimmäinen. Eilisen aika-ajomestari Minna-Maria Kangas (IK-32) ajoi hopealle ja pronssille kiri Stangan Eva Lehtinen. Kisan 12 ensimmäistä saapuivat maaliin yhtenäisenä kärkiryhmänä samalla ajalla voittajan kanssa.

Suomen mestari Pia Pensaaren kommentit päivän kisasta:

- Kisareitti oli tosi tasamaata, pieni korttelityylinen pätkä oli hauska ja hyväkuntoiset hiekkatiet toivat vähän vaihtelua. Tuuli ei mielestäni ollut merkittävästi auttamassa porukan hajoamista, koska se ei ottanut millään pätkällä niin että sillä olisi tullut eroja. Loppukiriin tultaessa olin 500m ennen maalia vähän pussissa, mutta luotin sen harvenevan ja tilaisuuden tullen pääsin avaamaan kirin juuri haluamaltani ajolinjalta, joskin vähän eri kohdasta, mitä aamulla oli mietittynä, Pensaari totesi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Huomenna Jurvassa ajetaan vielä miesten elite-luokan 190km maantiekisa. Aika-ajon tapaan samassa lähdössä ja myös eliten SM-mitaleista ajavat U23-luokan pyöräilijät.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri