Grail FI 550x90px

Akilleen Samuli Öhman avasi kolmannella sijalla Ruotsin U6-etappikilpailun

Samuli Öhman kolmas prologilla Ruotsin U6-etappikilpailussa.

Samuli Öhman kolmas prologilla Ruotsin U6-etappikilpailussa.

Ruotsinkielisen Suomen urheiluliitto, Svenska Finlands Idrottsförbund, SFI, valitsi Akilleen pyöräilyjoukkueen rungoksi edustusjoukkueelleen Ruotsin tunnetuimpaan kaikkien ikäluokkien 6-päiväiseen etappikilpailuun NordPost U6 Cykel Touriin. Akilleesta joukkueeseen valittiin kaikkiaan yhdeksän ajajaa. Joukkuetta täydentää muutamia ajajia TWD:stä, Närpiöstä ja Sipoosta. Etappikisa polkaistiin käyntiin maanantaina lyhyellä prologilla. Akilleen Samuli Öhman polki loistavaksi kolmanneksi M18-luokassa.

U6 Cycle Tour on nuorille ja eliitille suunnattu kuusipäiväinen etappikilpailu, joka on perustettu vuonna 1977. Kisan maine on vähitellen kasvanut ja se vetää vuosi vuodelta pyöräilyn huippuja pääosin Pohjoismaista. Kisa on erinomainen tasomittari kaikissa ikäluokissa, kun jokaisessa luokassa osallistujia on lähes tai yli sata. Kilpailu pidetään itäisellä Götanmaalla pienessä Tidaholmin kaupungissa. Kisan etapit ovat lyhyenä aika-ajona ajettava prologi, neljä maantiekilpailua sekä kisan päättävä varsinainen aika-ajo lauantaina.

– Monipäiväisenä kilpailuna U6 on meidän ajajille hyvä tapa tutustua ja ajaa itsensä sisään rankempaan etappiajoon ja tapa saada tuntumaa pohjoismaiseen pyöräilytasoon. On kunnia saada edustaa SFI:tä, kommentoi alkanutta kisaa päävalmentaja Kari Myyryläinen Porvoon AKilleksen tiedotteessa.

Akilleelta SFI:n edustusasun pukee päälleen eliitistä Jesper Lindahl ja Roope Vainio, M18-miehistä Samuli Öhman, Patrik Arola, Veeti Vainio ja Pyry Pohjantähti ja M16-pojista Oskari Heinikainen, Miko Martikainen ja Leevi Kervinen. Lisäksi M16-ryhmässä on mukana myös Sibbo Vargarnan lahjakas Jesper Lindberg. Akilleen vahvan edustuksen pohjana voi nähdä olevan joukkueen loistavan menestyksen alkukaudella sekä Akilleen valinnan SFI:n viime vuoden pyöräilyseuraksi ja Porvoon Energian kiertopalkinnon saajaksi.

Kisan prologi ajettiin maanantaina lyhyellä 3,2 kilometrin mittaisella reitillä, joka päättyi pitkän nousun päälle. Parhaiten prologilla menestyi Samuli Öhman, joka ajoi kovassa pohjoismaisessa seurassa 18-vuotiaiden sarjan kolmannelle sijalle, joukkueessa ajava TWD:n Jimi Aalto oli kuudes, Pyry Pohjantähti kahdeksas, Veeti Vainio 15. ja Patrik Arola 33. SFI:n joukkue on avausetapin jälkeen upeasti kakkosena.

– Prologi oli tosi lyhyt noin viiden minuutin mittainen pätkä, alku oli tasaista, mutta jälkimmäinen osuus huipentui jyrkkään nousuun, joka lopussa loiveni pitkäksi yhtäjaksoiseksi nousuksi. Jouduin pitkään pohtimaan kummalla pyörällä prologiin lähden, maantie- vai aika-ajopyörällä, valitsin lopulta tempopyörän. Minulla oli onneksi tänään hyvät jalat eikä uskoakseni pyörän valinta suuresti vaikuttanut lopputulokseen. Kolmas sija antaa uskoa jatkoon ja hyvän fiiliksen lähteä huomiseen ensimmäiseen maantieajoon. Junnukisat ratkeavat usein hatkoissa, niihin pitää pyrkiä mukaan. Huominen etappi on aika flätti eikä tuultakaan ole luvassa. Mahdollisuuden irtiottoon saattaa tarjota reitillä oleva hiekkatiepätkä, katsotaan sitä huomenna, pohti tänään erinomaisesti kisan avannut Samuli Öhman.

Eliitin prologissa Akilleen kaksikosta Jesper Lindahl ajoi mainiosti sijoittuen 22:ksi. Roope Vainio oli 89. Parhaiten suomalaisista ajoi TWD:n Ukko Peltonen sijalla neljä ja Sauli Pietikäinen kuudennella sijallaan. M16-sarjan parhaana ajoi Leevi Kervinen, joka oli 17. Sipoon Jesper Lindberg oli 44., Miko Martikainen 81. ja nuori Oskari Heinikainen oli puolestaan 96.

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri