Toni Tähti huippuvauhdissa Itävallan vuorilla – torstaina voitto yli 2300 metrin korkeudessa

Toni Tähti torstaina Itävallassa. Kuva: Erwin Haiden

Toni Tähti torstaina Itävallassa. Kuva: Erwin Haiden

Maastopyöräilijä Toni Tähti polkee kovatasoista neljän etapin Ischgl Ironbike-etappikilpailua Itävallan Alpeilla.

Torstai-iltana suomalaiskuski polki Tirolin vuorilla voittajaksi. Kilpailu sisälsi lähes 1000 nousumetriä ja maali sijaitsi 2300 metrin korkeudessa. Kilpakumppanit alkoivat pudota Tähden kannoilta puolivälissä.

- Päätin olla höntyilemättä ja jatkaa ajamista mahdollisimman rennosti, sillä noin korkealla voi hyytyä pahasti jos käy liikaa punaisella, Tähti kertoi Facebook-sivuillaan.

Maalissa ero oli lopulta noin 20 sekuntia seuraaviin kilpakumppaneihin. Kakkoseksi polki Costa Rican Jonathan Carballo Ramirez.

- Kisan voitto oli varmasti urani kovin saavutus tähän mennessä. Oli mahtava tunne, kun pystyi jättämään taakseen maailman parhaita kuskeja, Tähti hehkutti.

Voitto nosti Tähden kokonaiskilpailun neljännelle sijalle. Nopeatempoisella avausetapilla hän 21:s, mutta tuolloin aikaerot olivat pienet. Kilpailu jatkuu perjantai-iltana noin 20 minuutin mittaisella short track-ajolla.

- Tuollainen räjähtävyyttä vaativa repiminen ei ole oma vahvuus, mutta yritän roikkua porukoissa ja minimoida aikatappiot, suomalainen ennakoi.

Lauantaina kisa huipentuu 3700 nousumetriä sisältävään etappiin, jossa poljetaan parhaimmillaan jopa 2750 metrin korkeudessa.

Torstain tulokset

Tapahtuman sivut

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri