Grail FI 550x90px

Tommi Martikaiselle 35-vuotiaiden maailmanmestaruus maantiepyöräilyn aika-ajossa

Kuva: Lauri Heino/Suomen Pyöräily

Kuva: Lauri Heino/Suomen Pyöräily

Lotta Lepistön ja usean muun maamme kärkiurheilijoiden valmentajana tunnettu Tommi Martikaisen oma kunto on valmennettaviensa tasolla.

Hän polki voittoon Puolassa maantiepyöräilyn Masterien MM-kilpailujen aika-ajossa. Sarjana Martikaisella oli miehet 35-39 vuotta.

Tuore mestari oli erittäin tyytyväinen ajoonsa vaikka oli etukäteen miettinyt, ettei tekninen ja kurveja sisältänyt reitti ole paras mahdollinen hänelle.

- Pidin reitistä, vaikka tiesin olevani sillä suhteessa hitaampi. Kulku oli kohtuullinen ja riitti onneksi selvällä marginaalilla oman ikäluokan mestaruuteen.
Tämä oli kauden päätavoite ja nimenomaan mestaruus, joten totta kai olen nyt todella tyytyväinen, Martikainen totesi Suomen Pyöräilyn tiedotteessa.

Kuumissa olosuhteissa sekä teknisellä ja huonopintaisella radalla ajetussa kilpailussa nopeudet jäivät alhaisiksi kautta linjan. Martikainen polki 18 kilometrin matkan aikaan 24.05.49 voittaen mestaruuden kymmenen sekunnin marginaalilla.

Häntä nopeammpin ajoi vielä valmennettava Johan Nordlund, joka oli 12 sekuntia paremmalla ajalla maalissa. Nordlund sijoittui viidenneksi 40-44-sarjassa. Myös muita hyviä sijoituksia saatiin, kun Bertel Niemi oli niinikään viides 60-64-sarjassa ja Matti Tanttu kuudes 70-74-sarjassa. Tarja Rissanen oli 60-64-vuotiaiden naisten sarjassa kuudes ja Kari Pajanne yhdeksäs 55-59-sarjassa.

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri