Grail FI 550x90px

Pensaari ja Larsen Škoda Cycling Cupin voittoon

Kuvituskuva: Suomen Pyöräily

Kuvituskuva: Suomen Pyöräily

Škoda Cycling Cupin finaalissa Kankaanpäässä koettiin yllätys, kun miesten kilpailua johtaneella Matti Mannisella oli huono aloituspäivä varsinkin toisella, korttelietapilla. Manninen putosi, kun tiukoissa mutkissa ajajaletka repeili ja lopulta katkesi. Gif-Chebiciä edustaja jäi takimmaiseen ryhmään . Lopulta takajoukko liputettiin ulos ja päälle mätkäistiin kahdeksan minuutin aikasakko. Samoin kävi cupissa kolmantena olleelle Porvoon Akilleksen Joni Kanervalle. 

Cupin kakkosena majaillut Team Larunpyörä Cervelon Trond Larsen käytti tilaisuuden hyväkseen ja teki vahvojen tallikaveriensa avulla eroa kilpailijoihinsa.

Sunnuntain maantie-etappi olikin Larsenille sijoituksen varmistelua. Joni Kanerva yritti loppuun asti taistella iskien yksin irtiottoon neljäkymmentä kilometriä ennen maalia ja voitti lähdön. Takana ajanut Larsen kuitenkin piti eron riittävän pienenä. Kanerva kuitenkin palkittiin kovasta yrittämisestä ja hän nousi toiseksi kokonaispisteissä. Mannisen oli tyytyminen kolmanteen sijaan.

Viimeisen osakilpailun kokonaisvoittoon ajoi tasaisen varmoilla suorituksilla IBD Cyclingin Anders Bäckman.

Naisissa kokonaisvoiton oli jo varmistanut TVC:n Pia Pensaari. Finaalin voittoon polki vahvassa syyskunnossa oleva Ida Sten Toni&Toni Teamista. Hän voitti kaikki etapit Pensaaren ollessa kakkonen. Sten pokkasi kokonaiskilpailun kolmannen tilan. Hänen edelleen kiilasi IBD Cyclingin Hanna Joronen. Kankaanpäässä Joronen oli kolmas.

Tulokset

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri