Grail FI 550x90px

Vuelta: Roglic vahvana myös Baskimaan nousuissa

Team Jumbo-Visman Primoz Roglic on onnistunut puolustamaan lähes kahden minuutin kokonaisjohtoaan Espanjan ympäriajon kahdella edellisellä etapilla.

Keskiviikkona pääjoukko ei vaivautunut kilvanajoon, vaan passaili etapin maaliin asti. Torstaina Miguel Angel Lopez yritti kaventaa slovenialaisen johtoasemaa Bilbaon lyhyessä, mutta seinäjyrkässä nousussa muutama kilometri ennen maalia. Yritys jäi heikoksi. Astanan mies on ottanut kokonaisjohtajan paidan takaisin pariinkin otteeseen helpon oloisesti, mutta nyt kolumbialaisella on täysi työ saada se takaisin Roglicin päältä.

Roglic tyrmäsi vastustajansa tiistaina Ranskan Paussa poljetussa 36 kilometrin aika-ajossa. Etapille kokonaiskilpailun kärkinelikko lähti 20 sekunnin sisällä toisistaan, mutta Roglic polki nämä pienet erot suuremmiksi. Hän voitti koko etapin muiden tallien kapteenien jäädess reilusti: osa paljon, osa vielä enemmän. Movistarin Alejandro Valverde onnistui minimoimaan tappion parhaiten jääden vain reilut puolitoista minuuttia. Lopez jäi kaksi minuuttia, mutta punapaidassa Paussa polkenut Quintana yli kolme minuuttia.

Vueltaa on jäljellä vielä yhdeksän etappia ja paljon voi tapahtua. Roglicin etumatka on tällä hetkellä kuitenkin erittäin vankka, eikä hän ole kiertueen ensimmäisen puoliskon vuorietapeilla juuri heikkouksiaan esitellyt. Totaalista katkeamista Roglic ei siedä, mutta monessa nousussa hän voi antaa siimaa ja pitää silti johtonsa turvallisena.

Kakkosena olvan Valverden ero Rogliciin on 1.52, Lopezin 2.11 ja Quintanan 3.00.

Yllätysmiehet Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) ja Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) pitävät hallussaan kokonaiskilpailun seuraavia sijoja. Slovenialainen Pogacar viisi sekuntia Quintanan takana ja norjalainen Hagen on viisi minuuttia kärkeä perässä.

Seuraava mahdollisuus kaventaa Roglicin johtoasemaa on perjantain 166 kilometrin etapilla. Perjantain päätteeksi noustaan lähes seitsemän kilometrin nousu, joka sisältää paikoin jopa 25-prosenttista nousukulmaa.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Grail FI 550x350px

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri