Veeti Vainiolle kovan luokan voitto Etelä-Koreasta

Veeti Vainio ajamassa irtiottoa kiinni.

Veeti Vainio ajamassa irtiottoa kiinni.

Veeti Vainio teki historiaa voittamalla kansainvälisen pyöräilyunionin UCI:n yhdeksän osakilpailun U19 nuorten Nations Cupin päätösosakilpailun Etelä-Koreassa viime viikolla. Nations Cupiin osallistuvat maailman parhaat juniorit. Vainion vahva ajo koko ajan joko podiumilla tai podiumin tuntumassa toi jättiyllätyksen, kun hän löi ennakkosuosikit äärimmäisen tiukassa ja dramaattisessa sekuntitaistelussa.

Etelä-Koreassa ajettava UCI:n Nations Cupin päätösosakilpailu Tour de DMZ on kilpailu, joka ajetaan viime aikoina Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kimin kuuluisaksi tekemällä Pohjois- Korean ja Etelä-Korean rajalla sijaitsevalla demilitarisoidulla vyöhykkeellä. Kilpailun on tarkoitus levittää rauhaa yhdistämällä maailman kansojen pyöräilyhuiput kisaamaan samalla rauhan puolesta. Kisassa oli kaikkiaan 126 nuorta maailman kärkiajajiin kuuluvaa ajajaa 21 joukkueesta. Porvoon Akilleen ajajista osallistui Fincyclingin kokoamaan joukkueeseen Veeti Vainio ja Samuli Öhman, lisäksi mukana oli Oskari Kolehmainen ja Jimi Aalto TWD:stä sekä kaksi virolaista ajajaa.

- Kilpailu lähti hyvin käyntiin saatuamme jo ensimmäisellä etapilla hienosti 3 top10-sijoitusta, kertasi kokonaiskilpailun voittaja Veeti Vainio Akilleen tiedotteessa.

Valitettavasti seuraavalla etapilla joukkueen onni kääntyi, kun Oskari Kolehmainen ja Samuli Öhman joutuivat pahaan kolariin. Tämän seurauksena kisan loistavasti aloittanut Öhman joutui keskeyttämään kisan ja Kolehmainen heti seuraavalla etapilla.

- Jalka oli todella hyvän tuntunen mutta kaaduin sen verran pahasti, että kisa jäi siihen. Onneksi ei kuitenkaan mitään pahempaa kuin laajat asfaltti-ihottumat. Vähän on pettynyt fiilis tottakai. Olisi varmaan podium ollut joltain etapilta mahdollinen, kun katsoo muiden tuloksia ja tietää, että olen kohtalaisen samantasoinen kuski, purki pettymystä koko kauden loistavasti ajanut Samuli Öhman.

Veeti Vainion sijoitukset olivat kisan neljällä ensimmäisellä etapilla 10, 5, 13 ja 2. Viimeisellä etapilla Vainio kaatui isoon kasaan, mutta onneksi pari kilometriä ennen maalia: kilpailun sääntöjen mukaan hän sai saman ajan voittajan kanssa ja näin varmisti kokonaiskilpailun voiton

- Kilpailu oli todella tiukka yhteiskisassa. Kahden etapin jälkeen näki, että kilpailu ratkeaisi toisella etapilla 39 sekunnin eron tehneen vajaan kymmenen hengen voittavan hatkaporukan kesken, jossa olin tiiviisti mukana. Neljännellä etapilla lähti irti 15 miehen hatkaporukka, jossa oli lähes kaikki kokonaiskilpailun kilpakumppanini. Hollantilaisia oli hatkassa mukana neljä, jotka hakivat selvästi voittoa iskien vuorotellen. Emme kuitenkaan päästäneet heitä karkuun.

VainioVeetiKorea

Kolme kilometriä ennen maalia Vainio iski kahden Kazakstanin ajajan kanssa. Kolmikko pääsi maaliin neljä sekuntia ennen muista. Aikaero ja bonussekunnit siirsivät suomalaisen kokonaisjohtoon ennen päätösetappia samalla ajalla USA:n Lucas Bourgoynen kanssa.

- Viimeisellä etapilla joukkueemme ajoi hatkoja kiinni ja pyrki varmistamaan massakiriä siten varmistaen voittoni. Viimeisellä etapilla kuitenkin jenkki kaatui ja joutui keskeyttämään koko kisan. Ja minä voitin kilpailun. Pyöräkilpailut ovat välillä raakoja toisen epäonni on toisen onni, kuvasi voittotaistelua kauden suurimman voiton Akilleen tiimille tuonut Veeti Vainio.

Toiseksi kisassa sijoittui Hollannin Jan Krijnsen ja kolmanneksi USA:n Aldan McNeil.

Kisaa seurasi aamuöiden tunteina tiiviisti päävalmentaja Kari Myyryläinen.

- Tiesin että Veeti ja Samuli ovat hyvässä kunnossa. Veetin kokonaiskilpailun voitto oli kylläkin minulle todella mieluinen yllätys. Samulin puolesta kyllä harmittaa suuresti. Ekalla etapilla Samuli oli neljäs, mutta kaatuminen toisella etapilla johti sitten keskeytykseen. Poikien ansiot ja näytöt on huomattu. Kauden loppuun pojat lähtevät vielä MM-kisoihin edustamaan Suomea, hyrisi Vainion huikean voiton jälkeen tavoitettu Kari Myyryläinen.

Tour de DMZ:n tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri