Roglicilla erinomainen tilanne Espanjan ympäriajossa

Primoz Roglicin tilanne Espanjan ympäriajossa on tällä hetkellä hyvä, ellei jopa erittäin hyvä. Jäljellä on viisi etappia ja kokonaisjohto on lähes kolme minuuttia.

Lisäksi ajaminen vaikuttaa edelleen hyvin vahvalta.

Viime viikon aika-ajoetapilla ylivoimaiseen kärkeen siirtynyt Roglic on jatkanut kokonaisjohtonsa kasvattamista vuorietapeilla. Perjantaina Jumbo-Visman mies otti etapilla kaksoisvoiton maanmiehensä Tadej Pogacarin kanssa. Sunnuntaina hän loittoni kaikilta muilta paitsi kokonaistilanteen kakkoselta, Alejandro Valverdeltä. Maanantaina oli vastaavasti Valverden vuoro taipua. Jokainen vastustaja on joutunut antamaan lisää sekunteja jossain vaiheessa.

Maanantain etapilla kilpailijoilla oli erinomainen tilanne haastaa slovenialaiskuski kolmen vuoren rinteellä, mutta tämä ei onnistunut. Roglic kuroi tehdyt irtautumisyritykset heti kiinni. Aktiivisin oli Miguel Angel Lopez, jonka rytminvaihdosten seurauksena ero Rogliciin ei pienentynyt, mutta muutama kilpakumppani tippui kannoilta yli 18 kilometrin loppunousussa.

Movistarin Alejandro Valverde jäi 20 sekuntia ja tallitoveri Nairo Quintana yli kolme minuuttia. Quintanan peli kokonaisvoiton suhteen on pelattu, sillä kolumbialainen on jo lähes kahdeksan minuuttia Roglicin takana kuudentena. Edelle on nyt noussut Rafal Majka (Bora-Hansgrohe).

Quintanan osakkeiden laskiessa Roglicin maanmiehen, UAE Emiratesin Tadej Pogacarin tilanne paranee jatkuvasti. Hän on kokonaiskilpailussa kolmantena Roglicin ja Valverden jälkeen. Slovenialaisten kaksoisjohto on 54 sekunnin päässä, kun Valverde joutui maanantaina taipumaan parikymmentä sekuntia myös Pogacarille.

Tiistaina Vueltalla vietetään välipäivää ja keskiviikkona poljetaan melko tasainen etappi. Seuraava kokonaistilanteen kannalta tärkeä etappi poljetaan torstaina.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri