Vuelta: Etapin keskivauhti yli 50km/h – Quintana otti kärkeä kiinni yli viisi minuuttia ja nousi toiseksi

Espanjan ympäriajon 17:nnen etapin piti olla kiri- tai irtiottomiesten etappi, mutta huippu-urheilussa ei noudateta käsikirjoitusta.

Lopulta etapin voittikin irtiottoryhmän Philippe Gilbert (Deceuninck–Quick-Step), mutta voittajan nimi oli sivuseikka. Keskiviikkona kokonaistilanteessa nähtiin muutoksia, vaikka niitä odotettiin tapahtuvan vasta huomenna. Kaiken lisäksi päivä jää monen mieleen kovan vauhtinsa ansiosta: Gilbert polki 219,6 kilometrin pituisen reitin aikaan 4.20.15. Keskivauhdiksi muodostui 50,6 kilometriä tunnissa.

Hurjaan vauhtiin oli syynä tasaisen profiilin lisäksi myös myötätuuli, joka siivitti kilpailijoita. Lisäksi irtiottoryhmä muodostui suureksi ja tähän ryhmään itsensä mukaan änkesi Movistarin Nairo Quintana, joka oli kokonaiskilpailussa kuudentena.

Pääjoukossa ei voitu ajaa rauhallisesti Quintanan karkumatkan vuoksi. Yritys oli kova, mutta tästä huolimatta irtiottoa oli mahdoton saada kiinni. Ensimmäiset miehet saapuivat maaliin yli viisi minuuttia ennen pääjoukkoa, joten kolumbialainen nousi kokonaistilanteessa lähes kahdeksan minuutin takaa toiseksi.

Palkintosijojen osalta Quintanan pelin piti olla jo pelattu, mutta tällä hetkellä eroa kisan johtaja Rogliciin on 2.24 sijoituksen ollessa toinen. Movistarin miehet pitävät Roglicin takana seuraavia sijoja, sillä Alejandro Valverde on kolmantena 24 sekuntia tallitoverinsa takana.

Kokonaistilanteessa nousi myös Team Sunwebin Wilco Kelderman, joka polki irtiotossa maaliin ollen nyt kuudentena. Kymmenen kärkeen irtiottoryhmästä nousivat myös James Knox (Deceuninck–Quick-Step) ja Dylan Teuns (Bahrain-Merida).

Erot kokonaistilanteessa muuttunevat jälleen torstaina, kun neljänneksi viimeisellä etapilla poljetaan neljän vuoren yli.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

ulvang banneri