Vuelta19: Roglic kaatui ja Movistar yritti karkuun – Valverden tallin temppu raivostutti

Espanjan ympäriajo yllättää joka etapilla. Perjantaina poljettiin 165 kilometriä Toledon historialliseen kaupunkiin.

Profiililtaan tasaiselta etapilta ei odotettu suuria muutoksia kokonaistilanteeseen, mutta kaikki muuttui, kun noin 70 kilometriä ennen maalia pääjoukossa tapahtui kolari. Rytäkässä kaatui monta miestä, heidän joukossaan kokonaiskisan johtaja Primoz Roglic ja neljäntenä oleva Miguel Angel Lopez. Samalla kun miehet keräsivät itseään ja kamppeitaan tien pinnasta, pisti Alejandro Valverden ja Nairo Quintanan Movistar-talli kaasun pohjaan. Peltojen keskellä puhalsi sivutuuli, mikä ei tehnyt takaa-ajosta helppoa. Movistarin vetämä joukko sai minuutin etumatkan Roglicin ja Lopezin ryhmään.

Espanjalaistallin temppu ei saanut kannatusta kilpakumppaneiden, eikä varmasti pyöräilyfanienkaan joukossa. Noin 15 kilometriä myöhemmin Movistar lopetti vedon ja kokonaistilanteen kärkikuskit pääsivät jälleen yhteen. Tämän myötä etappi ei lopulta muuttanut kokonaistilannetta ratkaisevasti.

Cyclingnews tietää kertoa, että Movistarin sporttipäällikkö Jose Luis Arrieta sanoi Espanjan televisiokanavalle, että talli lopetti vedon siinä vaiheessa, kun kilpailun tuomaristo antoi Roglicin ja Lopezin polkea huoltoautojen perässä eron kiinni. Arrieta perusteli tallin rykäisyä sillä, että kilpailu oli käynnissä, Movistar oli muutenkin valmistautunut iskemään sivutuulessa, eikä se tehnyt mitään sääntöjen vastaista.

Etapin voittoon polki komeasti Deceuninck Quick-Stepin Remi Cavagna, joka polki viimeiset 25 kilometriä yksin muista vastan.

Espanjan ympäriajo ratkeaa lauantaina 190 kilometrin vuorietapilla. Lauantaihin Roglic lähtee lähes kolmen minuutin johtoasemassa.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

ulvang banneri