Roglicille uran ensimmäinen suuren ympäriajon voitto - kaksi slovenialaista palkintopallille

Jumbo-Visma -tallin Primoz Roglic varmisti odotetusti Espanjan ympäriajon voiton viikonloppuna.

Kevään Italian ympäriajossa Roglic johti kokonaiskilpailua kiertueen alkupuolella, mutta oli lopulta kolmas.

Espanjan ympäriajossa Roglic nousi kokonaisjohtoon 10:nnen etapin aika-ajovoiton myötä, eikä johtoasemastaan luopunut. Toisella puolikkaalla hän kasvatti johtoaan entisestään.

- Kiitos perheelleni ja kaikille tämän tuloksen tekemisessä mukana olleille. Nähdään seuraavissa kisoissa!, Roglic totesi palkintojenjaossa.

Voitto oli ensimmäinen suuren ympäriajon voitto Roglicille. Aiemmin tällä kaudella hän voitti Tirreno Adriaticon ja Tour de Romandien. 

Roglic sekä hänen kolmen minuutin etumatkansa oli sen verran vahva ennen viimeistä vuorietappia, ettei kukaan enää edes lauantaina yrittänyt taistella voitosta. Kokonaistilanne muuttui silti vielä kertaalleen, sillä Movistarin Nairo Quintana ja Alejandro Valverde haluttiin syrjäyttää palkintosijoilta.

Miguel Angel Lopez yritti aggressiivisesti nostaa itsensä neljänneltä sijalta, mutta Movistarin kaksikko vastasi iskuihin. Sen sijaan viidentenä ollut UAE-Emirates -tallin Tadej Pogacar pääsi kuin varkain karkuun. Vasta 20-vuotias kuski voitti etapin ja ohitti kokonaistilanteessa sekä Lopezin että Quintanan. Slovenialaisia nähtiin palkintopallilla kaksikin kappaletta. Lauantain vuorietapilla Roglicilla oli varaa jäädä kilpakumppaneille hieman ja voittomarginaaliksi muotoutui 2.33.

Päätösetapin voitti Fabio Jakcobsen (Deceuninck - Quick Step). Espanjan ympäriajon mäkikilpailun voitti Geoffrey Bouchard. Nuorten kilpailu meni Pogacarille ja pistekilpailu Roglicille. Joukkuekilpailun ykkönen oli Movitar.

Espanjan ympäriajon tulokset

1. Primož Roglič Team Jumbo-Visma 83:07:14
2. Alejandro Valverde Movistar Team +2:33
3. Tadej Pogačar Tadej UAE-Team Emirates +2:55
4. Nairo Quintana Movistar Team +3:46
5. Miguel Ángel López Astana Pro Team +4:48

Kaikki tulokset

ulvang banneri