Kaksoisvoitto Suomelle Viron maantiepyöräilycupissa

Kuva: Kristjan Kivistik/Stuudio.eu

Kuva: Kristjan Kivistik/Stuudio.eu

Continental-Focus-joukkuetta edustava helsinkiläinen maantiepyöräilijä Aimo Pyykkönen palkittiin Viron maantiecupin kokonaiskilpailun voitosta.

Joukkueelle kokonaiskilpailu oli menestyksekäs, sillä Johan Nordlund sijoittui cupissa toiseksi ja Continental-Focus voitti joukkuekilpailun. Kolmanneksi sarjassa sijoittui kahden edellisen vuoden voittaja ja moninkertainen Viron mestari Gert Jõeäär. Pyykkösen voitto on historiallinen, sillä kaudesta 2011 järjestetyn sarjan voittoon on aina ennen ajanut virolainen kilpailija.

Viron maantiesarja sisälsi kahdeksan kilpailua, mutta kahden huonoimman kilpailun sijalukupisteitä ei huomioitu. Sijoittumiset kaikissa kilpailuissa palkintopallille tai kymmenen parhaan joukkoon takasivat menestyksen kokonaiskilpailussa molemmille suomalaisille.

- Ennen kauden alkua ajattelin, että Johanilla tai minulla on mahdollisuus kolmen joukkoon cupissa, joten kyllä tämä kaksoisvoitto oli todellinen yllätys. Toki hiukan auttoi, että esimerkiksi Norman Vahtra kiersi vain viisi kilpailua, eikä näin saanut riittävästi pisteitä kärkipaikoille. Tietynlainen suoritusvarmuus on aina ollut minun vahvuuteni ja harvoin olen jäänyt missään kilpailussa kymppisakin ulkopuolelle. Irtiotossa sai taistella jokaisessa kilpailussa, mutta oli mukavaa, että tasavarman suorittaminen riitti voittoon. Maantiepyöräilyn aloitin neljä vuotta sitten ja kyllä tämä on paras saavutukseni tähän asti, joten erittäin hyvältä tuntuu, Pyykkönen kommentoi joukkueensa tiedotteessa.

FiltercupPalkintojenjakoSilverTonissonKuva: Silver Tõnisson

- Viime kaudella olin kokonaiskilpailussa kolmas, joten palkintopallipaikka oli jälleen tähtäimessä. Huikeaa että saatiin lopulta kaksoisvoitto ja voitto myös joukkuekilpailusta. Jokaisessa kilpailussa oltiin joukkueena aktiivisesti tekemässä iskuja ja se todella kannatti, Nordlund lisää.

Muita pisteitä keränneitä kilpailijoita Continental-Focus- joukkueesta olivat Anssi Kesonen, Ville Pursiainen, Jarkko Niemi, Valtteri Härkönen ja Jere Hara.

- Etelänaapurin kisoissa kisamatkat ovat vain 85-120 kilometriä, joten matkaa kompensoidaan kovalla vauhdilla ja aktiivisella ajamisella. Se sopii meille kuitenkin hyvin ja jokainen kilpailu ratkesi irtioton kesken. Oli myös hienoa päästä haastamaan ja taistelemaan muun muassa Cycling Tartun kanssa, jolla on erittäin vahva, oikeastaan ammattilaistasoinen joukkue, Pyykkönen kertoo.

- Ensi kaudella joukkueen tavoitteet ovat todennäköisesti jälleen vahvemmin kotimaan merkittävimmissä kilpailuissa, mutta varmasti myös Suomenlahden eteläpuolella kilpaillaan useampaan otteeseen, Nordlund ennakoi.

Viron maantiecupin loppupisteet
Kaikki kauden cupin tulokset löytyvät sarjan sivuilta

ulvang banneri