Maantiepyöräilyn maailmanmestaruus Tanskaan

Maantiepyöräilyn miesten maantieajo kilpailtiin kovissa olosuhteissa. Kuva: Kisajärjestäjä

Maantiepyöräilyn miesten maantieajo kilpailtiin kovissa olosuhteissa. Kuva: Kisajärjestäjä

Tanskan Mads Perdersen on voittanut maantiepyöräilyn maailmanmestaruuden Englannin Yorkshiressä.

Kilpailu ajettiin todella kovissa olosuhteissa. Tarjolla oli kaatosadetta, tuulta ja kylmyyttä. Kilpailu kesti lähes kuusi ja puoli tuntia. Reittiä lyhennettiin aamuisella päätöksellä 23,5 kilometriä 261 kilometriin huonon sään takia. Lisäksi TV-tuotanto joutui tinkimään kopterikuvauksesta huonon näkyvyyden takia.

Viimeiselllä 10 kilometrille tultaessa voitosta taistelivat Tanskan Perdersen, Italian Matteo Trentin ja Sveitsin Stephen Kung. Italian Gianni Moscon oli hetkeä aiemmin pudonnut irtiottoryhmästä pois ja pääjoukko oli yli minuutin päässä kärjestä.

Viimeselle kilometrille tultiin Pedersenin johdolla. Kung oli pistänyt jo matkan varrella kaiken peliin eikä vaikuttanut enää riittävän tuoreelta voittokamppailuun. Trentino avasi loppukirin ensimmäisenä, mutta nuori tanskalainen vastasi ja pystyi tuomaan maalleen ensimmäisen maantiepyöräilyn maailmanmestaruuden.

Katso loppuratkaisu:

– En olisi aamulla uskonut tähän. On jokaisen pyöräilijän unelma voittaa maailmanmestaruus. Tämä merkitsee minulle paljon, kommentoi Perdersen kilpailun jälkeen.

Trentinin oli tyttyminen toiseen tilaan. Kolmas oli Kung ja Moscon neljäs. Lopussa pääjoukolta karannut kolmikertainen maailmanmestari Peter Sagan oli tällä kertaa viides. Hallitseva maailmanmestari Alejandro Valverde keskeytti kilpailun.

Tulokset

ulvang banneri