Jaakko Sillankorva liittyy Akilleen pyöräilytiimiin kaudelle 2020

Jaakko Sillankorva kilpailee maantiepyöräilyn ohella myös muun muassa cyclocrossissa. Kuva: Porvoon Akilles

Jaakko Sillankorva kilpailee maantiepyöräilyn ohella myös muun muassa cyclocrossissa. Kuva: Porvoon Akilles

Viime kaudella kokkolalaista GIF-Chebici Teamiä edustanut ja U23 SM-pronssia voittanut Jaakko Sillankorva vahvistaa ensi kaudella Akilleen nuorta joukkuetta.

Jaakko Sillankorva on 19-vuotias pyöräilijä Tuusulasta. Hänen päälajinsa on maantiepyöräily, mutta ohessa hän kilpailee voitoista myös maastossa ja cyclocrossissa.

Sillankorva on harrastanut urheilua monissa muodoissa aina, mutta maantiepyöräily tavoitteellisena päälajina on valikoitunut ykköslajiksi vasta vuonna 2017, kun hän alkoi tehdä tosissaan töitä menestyksen eteen ensimmäisen virallisen valmentajansa kanssa. Aiemmin kuvioissa oli vahvemmin maastopyöräily ja toisena lajina koripallo aina yläasteikään asti.

Sillankorva2JaakkoAkillesKuva: Porvoon Akilles

Kaudelta 2020 alkaen Sillankorvaa valmentaa Lotta Henttalaa ja Joonas Henttalaakin valmentava Tommi Martikainen.

- Koen itseni hyvin tavoitteelliseksi henkilöksi eikä minulla ole ollut tapana koskaan luovuttaa, vaikka kaikki ei kääntyisi aina parhain päin. Olen hyvin monipuolinen pyöräilijä ja vahvuuksiani pyöräilijänä on toistuvat kovat iskut. Tänä vuonna ajoin ensimmäistä vuotta alle 23-vuotiaiden sarjassa ja miesten Elite-sarjassa. Olen kehittynyt mielestäni hyvällä vauhdilla viimeisen kahden vuoden aikana ja haluan jatkaa tällä tiellä. Ensi vuodelle valitsin joukkueekseni Akilleen, koska koen joukkueen olevan hyvin potentiaalinen ja uskon saavani joukkueesta hyvät olosuhteet uralla etenemiseen, kertoo Sillankorva Porvoon Akilleen tiedotteessa.

- Jaakko on juuri sellainen ajaja, joita mielellään haemme tiimiimme. Luonteeltaan tinkimätön ja tavoitteellinen, mutta myös joukkuepelaaja, joka fiksuna kaverina ymmärtää, mitä erilaiset kilpailutilanteet kulloinkin vaativat joukkueen jäseniltä. Hän on ajajana nuori ja hyvin kehityskykyinen. Meidän missiomme Akilleessa ja meidän tukijoidemme joukossa on luoda hyvät edellytykset juuri Jaakon kaltaisten nuorten lahjakkuuksien kehitykselle, kertoo Akilleen Pyöräilyn puheenjohtaja Ari Perälä.

Sillankorva3JaakkoAkillesKuva: Porvoon Akilles

Tällä hetkellä Sillankorva suorittaa asepalvelusta puolustusvoimien urheilukoulussa, mikä saattaa urheilijan mukaan tuoda lisähaasteita tulevaan kauteen. Sillankorvalla on myös opiskelupaikka Tampereen teknillisessä yliopistossa.

- Tulevalta kaudelta odotan itseltäni ja uudelta joukkueeltani vahvoja suorituksia kansallisissa kilpailuissa sekä tavoittelen hyviä saavutuksia ulkomailta, ennakoi Sillankorva.

Jaakko Sillankorvan saavutuksia::

• 2019 U23 maantieajon SM-pronssia
• 2018 yhteensä 6 SM-mitalia eri pyöräilylajeista
• 2018 U19-sarjan maantiepyöräilyn Suomenmestari ja aika-ajon SM-hopeamitalisti
• 2018 miesten Elite-sarjan joukkueaika-ajon SM-pronssia ja vuonna 2019 SM-kultaa
• 2019 U23 SM-aika-ajon 4. sija
• 2019 Tavastia 3 Days kansallinen miesten elite 3. sija kokonaiskilpailussa
• 2019 Syysetapit (Skoda Cup final) 4. sija kokonaiskilpailussa
• 2019 Useita muita top 10 -sijoituksia kansallisissa elite-kilpailuissa
• 2019 Skoda Cupin 7. sija
• 2019 Belgian U23/Elite-luokan amatöörikilpailuissa hyviä sijoituksia

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri