Kaksi uutta ajajaa Porvoon Akilleen pyöräilytiimiin

Emil Ijäs U6 Cycle Tourilla. Kuva: Porvoon Akilles

Emil Ijäs U6 Cycle Tourilla. Kuva: Porvoon Akilles

Porvoon Akilleen pyöräilytiimi vahvistuu entisestään, kun kaksi uutta ajajaa liittyy seuraan ensi kaudeksi.

Viime viikolla Akilles tiedotti Jaakko Sillankorvan polkevan ensi kaudella tiimissä. Lisäksi Akilles vahvistuu Janne Vallgrenilla, joka aloitti kilpapyöräilyn vasta viime kaudella. Myös U17-sarjassa ajava Emil Ijäs polkee ensi kaudella Akilleen väreissä.

Vallgren on 24-vuotias maantiepyöräilijä Haminasta. Hän on ollut monipuolinen urheilija koko ikänsä. Vallgren pelasi pitkään jalkapalloa, mutta on jo useamman vuoden harrastanut maantiepyöräilyä aktiivisesti. Kesä 2019 oli hänelle vasta ensimmäinen vuosi lisenssiajajana, ja hän kilpaili pääosin kategoria 2 -kilpailuissa mukavalla menestyksellä. Kausi toi useampia podium-sijoituksia ja muun muassa Porvoon Kuntoajon voiton.

- Sain viime kaudelle paljon oppia kilpailujen luonteesta ja vaatimuksista. Vahvuudekseni kilpailuissa on osoittautunut hyvät kirijalat ja vahva loppukiri. Toisaalta oma matkavauhtini lienee se suurin kehityskohde tulevalle treenikaudelle, Vallgren toteaa seuran tiedotteessa.

Hän aloitti syksyllä Kari Myyryläisen valmennuksessa.

- Tavoitteenani on tulevalla kaudella kehittyä edelleen pyöräilijänä ja edistää Akilleen Elite-joukkueen menestystä. Toivon, että pääsen joukkueeseen hyvin sisälle ja odotankin muihin joukkuetovereihin tutustumista harjoitusleireillä

Oma haasteensa pyöräilijän uraan tuo se, että prosessitekniikan insinöörinä työskentelevä Vallgren tekee vuorotyötä.

VallgrenJannePorvoonKuntoajot2019

 

Maantiepyöräily Ijäksen päälaji

Tuusulasta kotoisin oleva Emil Ijäs on aloittanut pyöräilyn jo kuusivuotiaana maastopyöräilykoulussa. Päälaji on maantiellä, mutta lisäksi hän kilpailee rata-, cyclocross- ja maastopyöräilyssä. Vielä viime kaudella hän pelasi jääkiekkoa HIFK:ssa, mutta pyöräily veti puoleensa päälajiksi. Hän pyrkii harjoittelemaan monipuolisesti pyöräilylajien lisäksi hiihtäen ja juosten.

Ijäksen saavutuksiin tähän mennessä kuuluu SM-mitaleita maantie- ja ratapyöräilyssä sekä hyviä sijoituksia kotimaisissa ja kansainvälisissä etappikilpailuissa. Häntä valmentaa Esa Skyttä. Ijäs opiskelee ruotsinkielisen Helsinge skolanin liikuntapainoitteisella luokalla.

IjasEmilU6Emil Ijäs U6 Cycle Tourilla. Kuva: Porvoon Akilles

 

- Parasta pyöräilyssä on itsensä haastaminen, kovavauhtiset kilpailut sekä ulkomaan leirit ja etappikilpailut. Tulevalla kaudella tavoitteena on menestyä kansallisella tasolla sekä ajaa hyviä sijoituksia ja kilpailuja kansainvälisissä etappikilpailuissa. Vahvuuteni pyöräilijänä on taktinen osaaminen, mitä kovempi paikka sen paremmin tunnen ajavani, Ijäs toteaa.

- On hienoa saada Jannen ja Emilin tapaisia uusia hyvin kehityskykyisiä ajajia kehitysryhmäämme. Kummallakin on vahvaa kunnianhimoa valmentautua tavoitteellisesti tunnettujen valmentajien Myyryläisen ja Skytän johdolla. Emil Ijäs tulee olemaan varmasti U17-sarjassa kärkiajajiamme, ja Janne saattaa jo tulevan ja etenkin sitä seuraavan kauden aikana tuoda nopeilla jaloillaan mukavia yllätyksiä, kertoo Akilleen Pyöräilyn puheenjohtaja Ari Perälä.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri