Antti-Jussi Juntunen polki lähelle UCI-pisteitä Kroatiassa

Kuva: Baltic Chain Cycling

Kuva: Baltic Chain Cycling

Suomalaispyöräilijä Antti-Jussi Juntunen on käynnistänyt kautensa pirtein ottein Kroatiassa, jossa on poljettu kaksi UCI:n 1.2 -tason kilpailua.

Näissä starteissa polkee pyöräilijöitä pääosin alemman tason ammattilaistalleista.

Sunnuntain 150 kilometrin mittaisessa Poreč Trophy -kilpailussa 20-vuotias Juntunen polki loppukirin päätteeksi sijalle 12. Hän ei tosin ollut täysin tyytyväinen päivän tulokseen, sillä joukkue ei pysynyt kasassa kilpailun loppuratkaisujen aikaan. UCI-pisteet jäivät parin sijan päähän.

- Loppu ei sujunut ihan odotusten mukaan. Jalat eivät olleet yhtä vahvat kuin keskiviikkona, Tartu 2024 - Balticchaincycling.com tallia edustava suomalainen kertoi Balticchaincyclingin videohaastattelussa.

Keskiviikolla Juntunen viittaasi Kroatiassa poljettuun Umag Trophyyn. Pituudeltaan 154 kilometrin startissa Juntunen auttoi virolainen tallikaverinsa Mihkel Räimin sijalle 10. Juntunen oli keskiviikkona 22:s.

Sunnuntain kilpailun voitti Jumbo-Visma Development Teamin alankomaalainen Olav Kooij. Kilpailussa suomalaisen edelle sijoittui myös Italian Davide Rebellin. Elokuussa 49 vuotta täyttävä pyöräilijä aloitti ammattilaisuransa jo vuonna 1992 ja sijoittui uransa ensimmäisessä Italian ympäriajossa sijalle 20 vuonna 1994. Vuonna 1996 hän oli Italian ympäriajon kokonaiskilpailun kuudes. 

Italiassa riehuva koronavirusepidemia on vaikuttanut monien urheilulajien ohella myös maantiepyöräilyyn. UCI World Tourin italialaiset osakilpailut Strade-Bianche, Tirreno-Adriatico ja Milano-San Remo on siirretty myöhemmäksi, sillä Italiassa ei tällä hetkellä järjestetä käytännössä lainkaan urheilukilpailuja.

-Juho-Veikko Hytönen

Sunnuntain Porec Trophyn tulokset
Keskiviikon Umag Trophyn tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri