Pyöräilijä Veeti Vainio siirtyy Bostoniin kehittymään ammattilaiseksi

Voitto viime syksynä Etelä-Koreassa toi Veeti Vainiolle paikan yhdysvaltalaistalliin.

Voitto viime syksynä Etelä-Koreassa toi Veeti Vainiolle paikan yhdysvaltalaistalliin.

Suomalaisella mahdollisuus myös opiskella Harvardissa. Ensi kauden tavoitteet ovat vielä maltilliset.

Laajalti maailman pyöräilypiireissä tunnettu Yhdysvaltain itärannikon Bostonissa päämajaansa pitävä Foundation CCB -talli on kutsunut viime kauden päätteeksi Etelä-Koreassa ajetun Nations Cupin osakilpailun Tour of DMZ U19-luokan maailman kiertueen kokonaiskilpailun voiton vieneen Akilleen Veeti Vainion omaan U23-kehitystiimiinsä kasvamaan ammattilaiseksi.

- Tämä on juuri sitä, mihin toiminnassamme tähtäämme eli nuorten ajajiemme kehittymiseen kohti ammattilaisuutta. Hienoa, että Veeti sai tällaisen mahdollisuuden ottaa uuden askeleen kohti unelmaansa. Veeti tulee kuitenkin ajamaan kesän tärkeimmät kisat meidän tiimissämme ensi kesänä, iloitsee Akilleen pyöräilyn puheenjohtaja Ari Långsjö seuransa tiedotteessa.

Foundation CCB -talli on yksi USA:n tunnetuimpia amatööritason pyöräilytalleja. Amatööritallina CCB ajaa paljolti samoja kisoja kuin continental-tallit. Tallin fokus on pääasiassa U23-ajajien kehittämisessä sekä naisten että miesten pyäräilyssä. Tallilla on hyvä maine ja kyky kehittää ajajia ammattilaisiksi. Tallin kenties tunnetuin tuotos on Tyler Hamilton, joka tuli kuuluisaksi Lance Armstrongin US Post-joukkueen yhtenä tähtiajana.

Hamiltonin ohella monet muut ajajat ovat kasvaneet joukkueen kautta uusiin mittoihin huipputason ammattilaisiksi. Tallin edustaja Steve Pucci kertoo, että he valitsevat ajajikseen sellaisia, joilla on ennen kaikkea kykyä näyttää oikeaa luonnetta saavutustensa lisäksi. Veeti Vainio nähtiin Bostonissa oikean tyyppisenä ajajana.

VainioVeetiAkillesVeeti Vainio palkittiin vuoden 2019 parhaana Porvoon Akilleen pyöräilijänä. Kuva: Porvoon Akilles

- Akilleen nuorten ajajien kehittäminen tähtää poikien luotsaamiseen kohti heidän unelmiaan, ammattipyöräilijäksi. Haluamme olla suomalaisen huippupyöräilyn kehitysalusta. Veetille oli tarjolla useampikin paikka, mutta valinta osui Bostoniin erityisen haastavan kansainvälisen ohjelman ja hyvien ehtojen vuoksi. Veetille on nyt tarjolla seuraavaksi kolmeksi vuodeksi huikeat kehittymismahdollisuudet ammattilaiseksi. Samalla avautuu hyvät mahdollisuudet opiskella pyöräilyn ohessa yhdessä maailman kuuluisimmasta yliopistokaupungista, jonka Boston ja sen naapurikaupunki Cambridge muodostavat. Veetillä on halutessaan mahdollisuus opiskella Harvardin yliopistossa. Kiitämme yhteyden rakentamisesta omaa kasvattiamme ja CCB:ssä urheilupäällikkönä toimivaa Antti Sizkoa, Långsjö avaa sopimusta.

Vainio on itse sopimuksestaan onnellinen. Ankara ja pitkäjänteinen harjoittelu Kari Myyryläisen johdolla ja menestyksellinen kausi avasi hänelle mahdollisuuden.

- Menestyksekkään 2019 kauden jälkeen on hienoa suunnata eteenpäin pyöräilyuralla ja suunnata ulkomaalaiseen tiimiin. Jouduin ensikertaa pyöräilyurallani päättämään eri tiimien välillä, mikä on oikea paikka minulle kehittyä. Tarjolla olleista erinomaisista mahdollisuuksista ja kipeiden päätösten jälkeen päädyin valitsemaan Foundation CCB tallin.

Vainion mukaan suomalaisen uudella tallilla on pitkä historia alle 23-vuotiaiden pyöräilijöiden kehittämisessä.

- He ajavat paljon UCI- sekä kovia amatöörikilpailuja ympäri maailmaa. CCB on lähtöisin Bostonista, eikä tämä ole ensimmäinen kerta, kun siellä on Akilleen edustus. Nykyään sport managerina toimiva Antti Sizko ajoi joukkueessa vuonna 2017. Ensi vuoden kausi alkaa osaltani Joe Martin Stage Racesta. Tiimimme ei aja pelkkiä maantiekilpailuja vaan mukana on soratiekisoja jotka ovat nyt isossa nousussa ainakin Yhdysvalloissa.

Ensi kauden tavoitteet ovat vielä maltilliset ja tarjoitus on vain totutella uuteen tilanteeseen.

- Ikinä ei tietysti tiedä mitä kausi tuo tullessaan, ylioppilaskirjoitusten jälkeen Bostoniin suuntaava Vainio myhäilee.

ulvang banneri