Suomen pyöräilyklassikko Porvoon Ajot peruttu

Vuoden 2018 Porvoon Ajojen loppukiri.

Vuoden 2018 Porvoon Ajojen loppukiri.

Suomen vanhin pyöräilykilpailu Porvoon Ajot on peruttu järjestäjien todettua, että koronaviruksen synnyttämä epävarmuus sekä matkustus- ja kokoontumisrajoitukset johtivat siihen, ettei Porvoon Ajoja päästä ajamaan sen klassikkoarvon mukaisesti. 

Porvoon Ajo on ajettu vuodesta 1926 joka vuosi, ja se on ollut alun alkaen kansainvälisiä kilpailijoita puoleensa vetänyt kisa. Tästä on osoituksena, että tähän mennessä 91 kertaa ajetun Porvoon Ajon on voittanut 23 kertaa ulkomaalainen ajaja. 

– Kun kevät meni pidemmälle, kävi selväksi, että jouduimme luopumaan Porvoon Ajon suunnitellusta ajankohdasta kesäkuun alussa. Ryhdyimme harkitsemaan kisan siirtoa elokuun lopulle tai syyskuulle, mutta lopulta hylkäsimme tämän vaihtoehdon, koska katsoimme, että mahdollisuutemme järjestää kova kansainvälinen kisa edes tuolloin olisi matkustusrajoitusten ja tautiin liittyvän epävarmuuden vuoksi vaakalaudalla ellei peräti mahdotonta, punnitsee tehtyä päätöstä kilpailun johtaja Mathias Hannus.

– Kyllä päätöksenteossamme painoi vahvasti myös tuo Porvoon Ajon arvo Suomen kovimpana kisana, emme oikein nähneet, että saisimme toteutettua vastuullisesti kisan arvon mukaiset järjestelyt osallistujien ja yleisön vaatimukset sekä turvallisuus huomioon ottaen, tähdentää Akilleen Pyöräilyn puheenjohtaja Ari Långsjö ja jatkaa – on nähtävä, että korona-kriisi on lähes sotatilaa kotirintamalla muistuttava tila. Katsoimme, että on parempi satsata ensi vuoteen, vaikka epävarmuus voi silloinkin jatkua. Toivon mukaan kotimaassa ainakin päästään ajamaan hyviä kisoja myöhemmin loppukesällä vaikka ilman yleisöä. Meillä on todella vahva joukkue tälle kaudelle. Pojat ovat hyvin harjoitelleet ja ovat jo pitkään kärsivällisesti odotelleet, koska kausi saadaan avattua. Harmittaa tosi paljon oman tiimin puolesta, että omaa klassikkoa ei päästä ajamaan.

– Harkitsemme vielä pienimuotoisemman mutta kovan kotimaisen kisan järjestämistä kauden loppupuolella, kun koronatilanne toivon mukaan rauhoittuu. Kerromme tästä lisää myöhemmin, kun ajatuksemme vielä jalostuu, avaa Hannus tulevia kisajärjestelyjä

Tätä vuotta ennen  Porvoon Ajot on jäänyt ajamatta vain sotavuosina 1942-44. Aloitteen Porvoon Ajojen järjestämiseen teki aikaan Porvoon Akilleen ensimmäinen pyöräilylegenda Raul Hellberg. Porvoon Ajo syntyi samoihin aikoihin, kun ryhdyttiin järjestämään eurooppalaisia yhden päivän klassikoita.

Viime vuonna Porvoon Ajot voitti Joonas Henttala.

ulvang banneri