Jussi Veikkasella edessään Milano-San Remo

veikkanen150311_intro

Jussi Veikkanen ajoi viime viikolla Pariisi-Nizza-etappikilpailun. Ensi lauantaina on edessä yhden päivän ajo – Milano-San Remo.


veikkanen150311Jussi Veikkanen.Jussi Veikkanen ajoi viime viikolla Pariisi-Nizza-etappikilpailun. Ensi lauantaina on edessä yhden päivän ajo – Milano-San Remo.

Hevoskuuri.fi tavoitti Jussin kotoaan eteläisestä Ranskasta. Pariisi-Nizza päättyi vasta sunnuntaina, joten palautuminen on vielä vaiheessa.

-Kävin eilen maantiellä vähän palauttelemassa. Tänään on satanut. Kyllä tuollaisesta kahdeksan päivän etappikilpailusta kestää palautua kolme-neljä päivää. Huominenkin menee vielä levon merkeissä, kertoo Veikkanen.

Lauantaina Veikkasella on edessään "La Primavera" eli Milano-San Remo-kilpailu. Kilpailu on yksi ammattilaispyöräilyn perinteikkäimpiä kilpailuja. Kilpailu on järjestetty vuodesta 1907, ja se on jäänyt ajamatta vain vuosina 1916, 1944 ja 1945. Kilpailu on pituudeltaan yli 290 kilometriä.

-En ole kilpailua ennen ajanut, joten sinne on mukava lähteä. Edessä on puhtaasti apuajajan rooli. Meidän tallista Philippe Gilbert kuuluu ehdottomiin ennakkosuosikkeihin. Andrei Greipel kaatui Tirreno-Adriaticossa, mutta juuri tuli tieto, että hänkin pystyy ajamaan, kertoo Veikkanen Milano-San Remon ennakkoasetelmista.

Milano-San Remon jälkeen Veikkasella on ohjelmassa Vuelta Ciclista al Pais Vasco eli Baskimaan ajo 4.-9.4. Tämän jälkeen on vielä kysymysmerkki, ajaako mies joissakin kevätklassikoissa.

-Lähinnä Amstel Gold Race ja Liège - Bastogne - Liège ovat mahdollisia. Kaikki riippuu ajajien kunnosta. Nämä ovat tallille tärkeitä kilpailuja ja parhaat mahdolliset kokoonpanot yritetään saada kasaan, paljastaa Veikkanen jatko-ohjelmastaan ja tarkentaa, että mukulakiviä sisältävissä kilpailuissa häntä ei nähdä.

Veikkanen tullaan sen sijaan näkemään toukokuussa Giro d'Italiassa. Tallin kokoonpano ja kapteeni on vielä tässä vaiheessa hämärän peitossa, mutta todennäköisesti Veikkanen saa joinakin päivinä vapauksia tehdä omia ratkaisujaan.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri