Jussi Veikkanen tyytyväinen tallin panokseen Girossa

veikkanendreamstimeHevoskuuri tavoitti Jussi Veikkasen kertomaan tunnelmiaan pari päivää Giro d'Italian päättymisen jälkeen.


veikkanendreamstimeJussi Veikkanen. Kuva: DreamstimeHevoskuuri tavoitti Jussi Veikkasen kertomaan tunnelmiaan pari päivää Giro d'Italian päättymisen jälkeen.

- Tänään (tiistaina) on tuntunut siltä, että olen taas elävien kirjoissa. Eilen olin vielä väsynyt, mutta parit kunnon yöunet ovat tehneet hyvää.

Veikkasen oma Giro oli paikoin tuskien taivalta. Ensin vaivasi reisi ja Giron loppuvaiheissa vilustuminen.

- Ensimmäisen viikon ajan ajaminen oli tuskallista. Reiteen iski kramppi tai revähdys. Ajoin muutaman etapin reisi puudutettuna. Jossain vaiheessa sattui niin paljon, että en pystynyt ajamaan ollenkaan putkelta. Tilanne oli kuitenkin se, ettei ollut muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa kisaa, kertoo Veikkanen.

Reisivaiva helpotti, muuta viimeisellä viikolla neljä FDJ-BigMatin miestä vilustui, Jussi näiden mukana.

- Sain poskiontelon tulehduksen ja sitä lääkittiin antibiooteilla. Kuuri loppui sunnuntaina, kuten Girokin.

Veikkanen näkee, että FDJ-Bigmat voi olla tyytyväinen tallin kokonaispanokseen Girossa.

- Tallin puolesta meni hyvin ja pienestä oli kiinni, ettei jopa erittäin hyvin. Sandy Casar (lopputuloksissa 25.) oli useampaan kertaan lähellä etappivoittoa ja jopa maglia rosaa ja kirimiehiäkin saatiin hyvin taisteluun etappivoitoista, iloitsee Veikkanen.

Seuraavana Veikkasen ohjelmassa on levolle ja harjoittelulle pyhitetty kesäkuu. Seuraava kilpailu on Puolan ympäriajo heinäkuussa. Elokuussa luvassa on Burgosin ympäriajo ja San Sebastianin ajo. Syksyllä kalenteri täyttyy yhden päivän kilpailuista niin Kanadassa, Kiinassa kuin Euroopassakin, merkittävimpinä Milano-Torino ja Il Lombardia.

-Petri Ikävalko

P.S. Lue Jussi Veikkasen maastopyöräilyvinkit aloittelijoille Jämi147-sivuilta.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri