Breakaway FI 550x90px Cycling and other

Pia Sundstedt ajoi maastossa Euroopan mestariksi

PiaSundstedt240611Lontoon olympialaisten maantiepyöräilyyn valmistautuva Pia Sundstedt osoitti, että myös maastopyöräilykunto on huipputasoa.

PiaSundstedt240611Pia Sundstedt.Lontoon olympialaisten maantiepyöräilyyn valmistautuva Pia Sundstedt osoitti, että myös maastopyöräilykunto on huipputasoa. Hän voitti maratonmatkan Euroopan mestaruuden Tsekissä kukistamalla taisteluparinsa, englantilaisen Sally Bighamin loppukirissä.

Sundstedt piti koko raskaan 95 kilometrin kilpailun tiukasti kontrollissaan. Hän otti paikkansa jo 15 kilometrin kohdalla vaativassa nousussa ja mäen päällä oli mukana enää viisi pyöräilijää. 30 kilometrin ajon jälkeen oli mukana enää neljä naista. Lopullinen ratkaisu tapahtui 45 kilometrin kohdalla, jolloin Sundstedt pudotti vauhdillaan kaksi kilpakumppaniaan. Mukana oli enää britti Sally Bigham, joka taisteli hyvin, mutta ei voinut mitään loppukirissä vahvalle suomalaiselle.

- Minulla oli tänään hyvät jalat ja vahva itsetunto. Tunsin kilpakumppanini vahvuudet ja heikkoudet. Meillä oli Sallyn kanssa monta kovaa kaksinkamppailua matkan varrella, kun molemmat halusimme ajaa kärjessä kapeita polkuja ylös tai alas. Voitin jokaisen kaksinkamppailun ja tiesin, että olen vahvempi loppukirissä. Taktiikka toimi hyvin ja pystyin pitämään pääni kylmänä, kertoi Pia Sundstedt.

Tulokset
Maastopyöräilyn maratonin (XCM) EM-kilpailut
Výsledky, Tsekki, Naiset 95 km

1 Pia Sundstedt (Suomi) 4.19.28
2 Sally Bigham (Iso-Britannia) 4.19.30
3 Silke Schmidt (Saksa) 4.22.59
4 Pavlína Šulcová (Tsekki) 4.27.51
5 Jane Nuessli (Sveitsi) 4.32.01
6 Katarzyna Solus-Miskowicz (Puola) 4.33.05

Premiumsport.fi

ulvang banneri