Fränk Schleck kärähti kielletyistä aineista

512 imago10924453hLuxemburgilainen Fränk Schleck (Radioshack-Nissan) on jäänyt kiinni tämän vuoden Ranskan ympäriajossa tehdyssä dopingtestissä ilmoitti Kansainvälinen pyöräilyliitto (UCI) tänään.

512 imago10924453hFrank Schleck. Kuva: MVphotoLuxemburgilainen huippupyöräilijä Fränk Schleck on antanut positiivisen dopingnäytteen Ranskan ympäriajossa. Kansainvälisen pyöräilyliiton mukaan Schläck kärähti testissä 14. heinäkuuta.

Schleckin näytteestä löytyi xipamidia, joka on nesteenpoistolääke. Schleckillä on oikeus siihen, että myös hänen B-näytteensä tutkitaan.

Positiivisen dopingnäytteen jälkeen Schleckin RadioShack-talli päätti vetää ajajansa pois Ranskan ympäriajosta. Hän oli kokonaiskilpailussa 12. sijalla.

–Xipamidin suhteen talli voi kertoa seuraavaa: sitä ei ole missään tallin käyttämissä lääkkeissä, ja syy siihen miksi xipamidia oli herra Schleckin virtsanäytteessä, on tallille epäselvä, RadioShack tiedotti.

Talli myös kertoi Schleckin menneen oma-aloitteisesti Paun poliisiasemalle kuultavaksi.

Fränk Schleckin, 32, pikkuveli Andy voitti Ranskan ympäriajon vuonna 2010, kun kilpailun alun perin voittanut espanjalainen Alberto Contador kärähti dopingista. Andy Schleck jätti tämänvuotisen kisan väliin selkävamman takia.

(STT–Ritzau–Reuters)

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri